fbpx

Tommy Vig – A szabadság zenéje

2023. október 07.

Tommy Vig, a 85 éves világhírű jazz-zenész, idén is, ahogy minden évben, október 23-ai ünnepi megemlékezésére készül.

Első különleges estje az iF Caféban lesz október 14-én, ahol a jazz-zenészek és a felesége mellett egy vonósnégyessel fogják eljátszani Tommy kompozícióit.

Ismét különleges koncertre készül Tommy Vig, az itthon az egykoron csodagyerekként számontartott, majd kivándorlása után az Egyesült Államokban is rendkívüli sikereket elérő, a mai napig nagy elismertségnek örvendő jazzmuzsikus. Hazatérése után számos nagyszabású koncertet adott, de a kisebb klubok pódiumain is nagy sikert aratott különböző formációkkal a jazz rajongók köreiben. Egyedi zenei világa a kortárs, a klasszikus és a jazz muzsika elemeit ötvözi.

Október 14-én, 19 órától az If Jazz Café-ban „A szabadság zenéje: Tommy Vig igazi Jazz estje” címmel izgalmasnak ígérkező zenei csemegével örvendezteti meg rajongóit. A vibrafont és zongorát megszólaltató Tommy Vig mellett olyan kiváló zenésztársak működnek közre, mint Joe Fritz (klarinét), Csuhaj Barna Tibor (bőgő), Jeszenszky György (dob), s persze nem hiányozhat Tommy világhírű felesége, Mia Kim énekesnő. A programban Györei Ildikó, Hörömpöli Anna, Gyurkovics Csaba és Négyessy Katalin alkotta vonósnégyes is szerepet kap.

 

 Kapcsolódó cikkek: „Vigan” voltunk a Nyitott Műhelyben / Tommy Vig születésnapi koncertje

 

 Fotó: Tommy Vig

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005