fbpx

Borlai első ajánlása a Balázs Elemér Group

2023. november 05.

Borlai Gergőt választotta a Magyar Jazz Szövetség a Magyar Jazz Tiszteletbeli Nagykövetének a Magyar Jazz Napján – ahogy arról mi is beszámoltunk.

Borlai Gergő  a Magyar Jazz Tiszteletbeli Nagykövete

Csapó Krisztián ötletgazda vetette fel még a februári közgyűlésen, hogy milyen jó lenne, ha a külföldön élő és már befutott, sok-sok követővel rendelkező magyar jazz-zenészek egy éven keresztül minden hónapban ajánlanának egy magyar jazzlemezt. Krisztián bekerülve a Magyar Jazz Szövetség elnökségébe, gyorsan valóra is váltotta ötletét, így kerülhetett sor arra, hogy az egyik legjobb dobost - aki nemcsak a jazz területén, hanem pop és rock részen is alkot - választották meg első nagykövetnek, aki szülőföldjének neves zenekarainak a lemezét ajánlja a közösségi felületein.

Borlai Gergő  a Magyar Jazz Tiszteletbeli Nagykövete

Borlai Gergő elmondta, hogy nagy megtiszteltetés neki ez a feladat és maga sem gondolta, hogy mekkora feladat lesz kiválasztani a jobbnál jobb lemezek közül a hónap ajánlatát.

Elsőként pályatársának, az ugyancsak dobos Balázs Elemérnek legutóbbi albumát ajánlotta a Facebook oldalán.

A 2020-ban megjelent, Celebration 20/10 című lemez a Balázs Elemér Group 20. évfordulójára készült. Somogyvári Péter a lemezbemutató koncertről írt így: „Elemér a kezdetektől mestere volt egy koncert felépítésének, mindig ráérzett a számok sorrendjének meghatározásánál a közönség hangulatának fokozására.”

A lemezen szereplő formáció azóta kicsit átalakult, ahogy az évek során már többször történt így. Legújabb (lassan egy hónapos) Balázs Elemér Group formációban már Molnár Enikő az énekesnő és Varga Dávid az énekes. A többi résztvevő maradt: Balázs Elemér dobol, Balázs József zongorázik, Komjáti Áron gitározik, Pecek Lakatos Krisztián bőgőzik és Czibere József ütőhangszereken játszik. Legközelebb 2023. november 15-én lehet majd meghallgatni őket a BJC-ben.

  

Fotó: Irk Réka

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005