fbpx

Székesfehérvár, Kecskemét, Paloznak – Melyiket választanád?

2023. július 25.

Augusztus első hétvégéjén „jazzrajongók Mekkája” lesz Magyarország.

Alba Regia Feszt

Székesfehérváron az Alba Regia Fesztivál, Kecskeméten a Jazzfőváros, Paloznak pedig a Piknik várja a látogatókat.

Paloznakról már volt egy rövid beharangozó, lássuk Budapesthez legközelebb eső fesztivált, a székesfehérvári Alba Regia Fesztet, amely idén ünnepli 10. évfordulóját. Augusztus 4. és 6. között, péntektől vasárnapig 3-3 zenekar várja a közönséget. A zene mellett bor, kézműves sör és finom ételek várják a látogatókat. Ezen a fesztiválon, bár a nevében nincs ott a jazz szó, de egész biztos, hogy JAZZ fog szólni!

Az 1967-ben alapított fesztivált Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik.

Augusztus 4-én a Blues MD, azaz Szebényi Dani és Mike Gotthard duója nyitja a fesztivált este 6 órakor. Urbán Orsi fantasztikus új jazz-rock zenekara fél 8-kor lép színpadra, majd a Loop Doctors, azaz Romhányi Áron és Szendőfi Péter két székesfehérvári tehetséggel, Varga Gergely szaxofonossal és Gesztesi Alexandra énekesnővel zárja a napot.

A szombat sem lesz kevésbé izgalmas, a fiatalokból álló Lawn Dogs kezd 6 órakor, utánuk az Oláh Kálmán, Balázs Elemér és Horváth Plutó József nevével fémjelzett Barokk formációt hallhatja a közönség, majd a szombati napot Szőke Nikoletta új, JazzPlosion nevű formáció zárja (amiről kedvcsinálót olvashatnak a kedves olvasóink).

A zárónapot a székesfehérvári Mits Marci vezette Jazz Band kezdi este 6 órakor. Őket ismét egy fiatalokból álló formáció, a Kovács Tamás gitáros vezette OrganStation követi, majd a házigazda, szervező, Vörös Tamás és zenekara zárja este 9 órakor a tizedik Alba Regia Fesztet.

Minden koncert ingyenesen látogatható Székesfehérváron, a Bartók Béla téren.

 Alba Regia Feszt

 

 

Fotó: Alba Regia Feszt

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005