fbpx

A KunaTones visszatér a BJC-be

2024. április 18.

A 2021-es évben a közönségszavazat alapján a legjobb magyar jazzlemez díját elnyerő KunaTones a múlt évet egy különleges kislemezzel zárta, amit április 29-én mutatnak be a Budapest Jazz Clubban.

Négy évszak, négy hang

A négy rézfúvós Kuna testvér a polimetria világába kalauzolja el a hallgatót, hiszen a "Rhythms of Passion" öt tételének belső értékeit egy-egy szám (5-7-9-11-13) határozza meg.
A dalok azóta már bekerültek olyan neves rádiók lejátszási listájába is, mint a londoni Jazz FM, vagy a torontói CBC rádió vagy a new yorki Pure Jazz.

A jazzen kívül a rock, a funk és a pszichedélia egyaránt megjelenik a zenében - ennek vizuális megjelenését a neves kliprendező, Szombath Máté gyártása alatt három tagú csapatként valósították meg Tóth Glória Jáde és Bacskai Miklóssal kiegészülve.
Áprilistól egy különleges videó-sorozattal jelentkeznek, melynek mai állomása a "Return home", egy igazi zenei hazatérés története, ami visszarepít a múltheti színes, meleg tavaszba.

Élőben április 29-én a Budapest Jazz Club színpadán lesznek hallhatók, ahol további zenei csemegék, mint pl. a 2012-es Jazzy Rádió közönségdíjas "Mali", és számos ősbemutató is elhangzik majd.

KunaTones ~ Rhythms of Passion - "Kuna testvérek 30" koncertsorozat I.

Az együttes tagjai:

Kuna Gyula – trombita,
Kuna Valéria – trombita, szárnykürt, ének,
Kuna Bence – kürt, 
Kuna Márton – harsona, 
Somos András – billentyűs hangszerek, fuvola,
Várvölgyi Szabolcs – gitár, 
Ferenc Éder “Lá” – basszusgitár, 
Kovács Norbert – dob, 
Közreműködik: Tar Gergely – ütőhangszerek


A koncert létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap és a Tiszta Formák Alapítvány támogatta.

 

Fotó: Irk Réka

 

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005