fbpx

A Binder-Borbély duó koncertje Nagykanizsán

2023. december 06.

Pezseg a jazzélet Nagykanizsán az év utolsó két hónapjában. Novemberben a Happy Dixieland Band hangversenyét tartották iskolások részére. Ezt követte a háromnapos jazz-fiesta, amelynek a keretében emléktáblát állítottak az első Nagykanizsai Jazz Hétvége 50 éves évfordulójára, valamint plakátkiállítást és jazzkoncerteket is rendeztek ez alkalomból. A sor folyatódott a Filharmónia bérlet keretében tartott Budapest Jazz Orchestra műsorával. December másodikán a Budapest Ragtime Band lépett fel Nagykanizsán. Pár napja pedig a Binder-Borbély duó koncertjére került sor.

Binder-Borbély Nagykanizsán

A nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola és a Binder Károly - Borbély Mihály tanárkettős közötti szakmai együttműködés hosszú évekre nyúlik vissza. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének tanárai az elmúlt évek során előadásokkal, szakmai konzultációkkal és koncertekkel segítették a jazz oktatásának megerősítését a dél-zalai városban.

Binder-Borbély Nagykanizsán

Binder-Borbély Nagykanizsán

Idén egy pályázat keretében jöttek Kanizsára, ahol koncertet is adtak a helyi zeneiskola előadótermében. A két kiváló zenész szakmai életútja, zenei sokoldalúsága lenyűgöző. Ennek egy kis darabját mutatták be Nagykanizsán. Az előadás során Binder Károly és Borbély Mihály kompozíciói hangzottak el. A végére pedig jött egy csattanó, ami egy közismert jazz örökzöld a „Bye, Bye Blackbird” újszerű előadását jelentette. A kamaraelőadáson Binder Károly zongorán, míg Borbély Mihály fúvós hangszereken játszott.

Binder-Borbély Nagykanizsán

Ezzel a koncerttel azonban még nem ér végett a helyi jazz évad, hiszen az Adventi rendezvények sorában még két kanizsai jazz formáció is fellép. A koronát azonban az idei év zenei programjaira a Kanizsa Big Band és vendégei: Micheller Myrtill és Gayer Mátyás együtt teszik fel december 22-én ünnepi előadásukkal.

Binder-Borbély Nagykanizsán

Nagykanizsa, 2023. december 4.
Fotó: Halász Gyula archívum

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005