fbpx

Harmónia Jazzműhely bemutatja: Horváth Albert Quartet

2021. október 07.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban október 8-án, PÉNTEKEN 20:00 órai kezdettel bemutatja: Horváth Albert Quartet

 

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubból
OKTÓBER 8-án, PÉNTEKEN
20:00  órai KEZDETTEL  az
Horváth Albert Quartet

THE HARMONIA JAZZ WORKSHOP
at the Budapest Jazz Club
WITH A KICK-OFF AT 20.00 GMT
ON FRIDAY, 8th OCTOBER2021
WILL BRING TO YOUR OWN HOME THE 
Horváth Albert Quartet


 

A zongorista HORVÁTH ALBERTet választották 2020-ban az Év Fiatal Jazz Zenészének. A zenekar is abban az évben alakult. A kvartett minden tagja más műfajokban is tevékeny, ami színesebbé teszi a zenéhez való hozzáállásukat. Muzsikájuk keveredik a fusionnal, RnB-vel, de fő alapja a jazz. 2016-ban a Lakatos Ablakos Dezső Emlékversenyen az együttes első helyezést ért el a zenekari kategóriában, maga a zenekarvezető pedig második lett a szólisták között. Horváth Albert 2021-ben Szepesi György-díjat nyert.
A virtuóz gitáros MACKÓ MIKLÓS játékát volt alkalmunk megtapasztalni a Jazz Csillagvizsgáló keretén belül, de ettől függetlenül számtalan együttesben hallható jóformán minden könnyűzenei műfajban. 2019-ben bekerült állandó gitárosként a „Magyarország Szeretlek” TV műsorba.
A basszusgitáros PÁL GÁBOR fiatal kora dacára régi motorosnak számít. Többször elvarázsolta már a közönséget és zenésztársait egyaránt a különböző Jazz Csillagvizsgálókon és a MÜPA Showcase-ekben is. 2019-ben a Magyar Jazz Szövetség versenyén elnyerte a Legjobb Szólista díjat.
CENTGRAF BENJAMIN 6 éves kora óta dobol, eredetileg klasszikus ütőt tanult, de Pusztai Csaba tanítványaként sajátította el a jazzdob és a többi könnyűzenei műfaj ritmikáját.

 

Pianist ALBERT HORVÁTH was chosen Young Jazz Musician of the Year in 2020. He formed his band that same year. All four of them are highly versatile players and their music has elements of fusion and rhythm-and-blues but their main springboard is jazz. At the Dezső Lakatos Ablakos Memorial Competition the quartet came first and among the soloists, Albert won second place. Guitar virtuoso, MIKLÓS MACKÓ was a tremendous hit at our Jazz Stargazer talent seeking contest. Bass-guitarist GÁBOR PÁL was a great success several times at the same contest and also at the Palace of Arts Jazz Showcase. He was voted best soloist at the Hungarian Jazz Federation’s competition. BENJAMIN CENTGRAF is one of the bright young hopes on the drums. Young as they all are, you won’t be disappointed.

 

Fotó: Horváth Albert