fbpx

Az Akosh S. Trió koncertje

2021. április 06.

A free jazz hazai kiválóságainak koncertje április 9-én az Urániából.

Szelevényi Ákos több mint két évtizedet élt Párizsban, a francia főváros alternatív klubjaiban szerzett hírnevet. Ma az egyik legjelesebb hazai folytatója a jazzt felszabadító, A. Ayler, Don Cherry, O. Coleman által fémjelzett útnak. Legutóbb októberben láthattuk, hallhattuk játszani színpadunkon Ajtai Péterrel és Porteleki Áronnal. 

A három előadó állandó társak. Duóban, trióban vagy vendégekkel kvintetté, sextetté kiegészülve például az Akosh S. Unit, a Qiyan, illetve a Dorota zenekarokban rendszeresen fellépnek egymás partnereiként.

Szelevényi Ákos Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb szaxofonosai közé tartozik. Hírnevét a párizsi alapítású Akosh S Unit hozta meg a kilencvenes években, amellyel 9 lemezt adott ki az Universalnál. 

Ajtai Péter a hazai kortárs kreatív szcéna kiemelkedő fiatal nagybőgőse, számos formáció (AMP trió, Peter Problem, Luis Vicente trió, Geröly trió) alapító tagja. A schönbergi zenétől a szabad improvizációig terjedő széles zenei skálán mozog, aki a hagyományokat magáévá téve - tisztelve lépi túl ezeket. 

Porteleki Áron dobos, brácsás, az aktuális hazai és nemzetközi zenei élet egyik legaktívabb, legnyitottabb alakja. A népzenétől az improvizált zenéig, a kortárs táncdarabokon keresztül az elektromos hangszereket is használó közegekben mindenhol jelen van.

 

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház Online

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyár: 1800 Ft

 

Fotó: Facebook