Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

Sárik Péter és Gőz László a Fonogram-díj nyertesei között

2020. április 05.

A Fonogram-díjat 1992-ben a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek, díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése, akkor még Arany Zsiráf-díj volt a neve. 2004-ben Fonogram - Magyar Zenei Díjra keresztelték át.  20 kategóriában osztják ki. Idén nagy parádé helyett reggeltől estig jelenítették meg online a honlapjukon a díjazottak neveit.

Az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele 2020-ban a SÁRIK PÉTER TRIÓ - X Bartók lemeze lett, a szakmai életműdíjat GŐZ LÁSZLÓ, a BMC vezetője kapta 2020-ban.

 

Sárik Péter triója nem először nyerte el a Fonogram-díjat, 2014-ben a „Jazzkívánságműsor” CD-jükkel lettek elsők, majd a következő évben Berki Tamással közös duó lemezüket, a „Minden Délibáb”-ot választották a legjobbnak. Sárik Péterrel nemrég készült interjú, melyben többek közt a Bartók-feldolgozás lemezükről is esett szó:  "Élményt, extázist, katarzist kell adni a közönségnek" - interjú Sárik Péterrel

 

Gőz László alapította 1996-ban a BMC - Budapest Music Centert, ahol jazz, folk és klasszikus zenei előadásokat, koncerteket is szerveznek. Emellett a BMC Records lemezkiadó alapítója:  

 

Gratulálunk minden nyertesnek!

Hallgassuk meg a Sárik Péter Trió nyertes albumát. #maradjotthon #hallgassmagyarjazzt

 

 Fotó: facebook