fbpx

Jazz Jam Maraton a BJC mellett

2023. augusztus 24.

A Margit híd pesti hídfőjénél, a Hollán Ernő utca és a Szent István körút sarkán rendezik meg szombaton, augusztus 26-án, a délután 3-tól este 8 óráig tartó Jazz Jam Maratont.

Jazz Jam Maratont

A már befutott, jó nevű muzsikusok között fiatal jazz-zenészek is fellépnek a délutáni programon. Tálas Áron Triója kezdi a maratont, akinek nemrég jelent meg új lemeze, így valószínűleg erről is szemezgetnek majd.

Utánuk a jazzgitáros Rieger Attila triója következik, akinek a tavalyi koncertjéről Somogyvári Péter beszámolóját ajánljuk, majd a Müpa Jazz Showcase-en feltűnt Nagy Noémi és fiatal zenésztársai folytatják 5 órakor a koncertsorozatot.

Délután 6-kor áll színpadra az ugyancsak jazzgitáros Szalay Gábor és orgona triója, akik Monk muzsikájával fogják megörvendeztetni a közönséget, és akinek ugyancsak tavaly jelent meg lemeze egy másik formációval, amiről Márton Attila írt részletesen. Szalay Gábor és Rieger Attila előzőn nap is szerepel a Budapest Jazz Clubban, méghozzá Gyárfás Istvánnal, a Guitar Madnessben.

A maratoni jazz estet Hász Eszter zenekara fogja zárni, aki pár éve az év fiatal jazz-zenésze lett, és ugyancsak megjelent lemeze tavasszal, Aqua címmel.

 

Minden koncert ingyenes. Eső esetén a Budapest Jazz Club ad otthont a délutáni műsornak.

 

 

Fotó: Facebook

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005