fbpx

Al Di Meola dupláz Budapesten március közepén

2024. március 01.

Dupla koncertet ad a gitárfenomén Al Di Meola márciusban a Müpában.

Al Di Meola

 

A tavaly a romániai koncertje közben szívinfarktust elszenvedő gitárművész európai koncertkörútját fejezi be Budapesten. A 9. és 11. állomás a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lesz, miután az első koncertjére már egy hónapja elfogytak a jegyek. A másodikat pár napja tették ki a Müpa oldalára, de láthatóan telt házhoz közelít a második előadás is.

Al Di Meola minden idők egyik legsikeresebb gitárosa, aki pályafutása során megszámlálhatatlanul sok elismerésben részesült, a legnagyobb örömöt számára mégsem a díjak, arany- és platinalemezek sora jelenti, hanem az, ha igazán érezheti a közönség szeretetét. Éppen ezért boldogan vállalta, hogy március 14-i estjét követően egy rendhagyó ráadással kedveskedjen budapesti, illetve erre az alkalomra ide érkező rajongóinak. A gitárvirtuóz ezúttal akusztikus triójával tér vissza a Müpába, így a március 16-i este nem az első koncertprogram ismétlése: intimebb, meghittebb hangzásra számíthat, aki jegyet vált rá. Az intézmény kezdeményezésére az első koncerten fellépő, ragyogóan tehetséges Mike Gotthard, azaz Gotthárd Mihály ez alkalommal is lehetőséget kap virtuozitása megcsillogtatására.

Al Di Meola egyik muzsikustársa a második estén az olasz Peo Alfonsi, akit – bár klasszikus gitár szakon végzett a Cagliari Konzervatóriumban – igen hamar rabul ejtett a jazz, az élet pedig szép sikerekkel jutalmazta műfajváltó bátorságát. Al Di Meola World Sinfoniájához 2005-ben csatlakozott, és napjainkig rendszeresen lépnek fel együtt. Az este harmadik kulcsszereplője a madridi születésű, rendkívül sokoldalú Sergio Martínez, aki mások mellett Paco de Lucía ütőhangszeresétől, Rubem Dantastól sajátította el mesterségét. Szerteágazó érdeklődésének köszönhetően nem csupán a flamenco és a jazz mestere, de az afrolatin hagyományoknak és a hindu ütőhangszeres játéknak is avatott ismerője. 

Al a Facebook oldalán ezzel a bejegyzéssel hívja a magyar rajongóit:

Budapest has always held a special place in my heart - it’s where I found the best audience,
met my wife Stephanie,
and received big support during my health scare last year in Romania.
Let’s make this second show even more unforgettable!
Tickets are available now, so grab yours before they’re gone!
Nagyon szépen köszönöm! Ott találkozunk! szeretem Budapestet

 

Fotó: Müpa

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005