fbpx

Hálóban az Urbán Orsi Group

2024. április 07.

A következő koncert a Háló Jazz Klubban április 9-én lesz 19 órakor: Urbán Orsi Group  

Háló Jazz KLub: Urbán Orsi Group

A zenekar 2022-ben alakult. A repertoárjukban a saját kompozíciók stílusában lettek meghangszerelve ismert dalok, így egységes az előadás zenei világa. Urbán Orsi karakteres, mély tónusú, érzelmes hangja meghatározza a zenekar megszólalását. A produkció energikus és virtuóz elemekkel tűzdelt. A koncert zenei anyaga nagy részben groove-os hangzásra épül, jelentős szerepet kap a basszusgitár és a dob együttes játéka, valamint a szaxofon és a gitár dinamikus szólói. A könnyen hallgatható zenei koncepció ellenére magas színvonalú jazzkoncert élményét nyújtja a produkció.

Urbán Orsi és Kollmann Gábor házaspár, a hazai jazzélet élvonalbeli képviselői, számos formációban játszanak, együtt és külön-külön is, közben mindketten tanítanak. Orsi a Zenakadémia Jazz Tanszékén és a Bartók Konzervatóriumban éneket, Gábor emellett hazánk első számú professzionális big bandjének, a Budapest Jazz Orchestrának az igazgatója. A Háló Jazz Klubban mindketten külön-külön már többször felléptek, de együtt még csak egyszer (2015. szeptember 8-án, Révész Richárddal trióban).

 Urbán Orsi - ének, Kollmann Gábor alt - és szopránszaxofon, Birta Miklós - gitár, Hárs Viktor - basszusgitár, Banai Szilárd - dobok.

 

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kapunyitás: 18:15.


Háló Jazz Klub minden hónap második keddjén. Sorozatszerkesztő, művészeti vezető: Deseő Csaba.
 

Helyszín: Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4, V. kerület, Semmelweis u. 4.

Háló Jazz KLub: Urbán Orsi Group

Fotó: Háló Jazz Klub

 

 Háló Jazz CLub

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005