×

Úgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepíteni az alkalmazást, ha ez a funkció letiltott. Emellett probléma merülhet föl a kiszolgáló session.save_path beállításával is. Ha ez az eset áll fönn, és ha ezt nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani, akkor forduljon tárhelyszolgáltatójához,.

Az iCagenda nem tud betöltődni a következő ok(ok) miatt:

  • iC Könyvtár nincs telepítve vagy nincs betöltve.
Kérlek, ellenőrizd, hogy az iC Könyvtár és az iC Könyvtár rendszer beépülő telepítve és engedélyezve van.

Ittzés Tamás Keeper of the Flame díjat kapott

Written by 2022. december 01.

Ittzés Tamással nemrég készült interjú a kecskeméti Jazzfőváros szervezésével kapcsolatban.

 

Ittzés Tamás, aki a Debreceni Egyetemen tanít és a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője, a klasszikus jazz népszerűsítéséért végzett munkájáért kapta a díjat, aminek a magyar fordítása: a láng életben tartója.
A német Park-Lane Jazz Club 2010-ben hozta létre a díjat, és angol, német, holland díjazottak után Ittzés Tamás kaphatta meg először a magyarok közül ezt az elismerést.

„A laudációban kiemelték, hogy eddig 43 jazzfesztivált szervezett Kecskeméten, s zenekarvezetőként, zongoristaként, hegedűsként, énekesként, zeneszerzőként, valamint hangszerelőként 37 éve működteti a világ élvonalába tartozó Bohém Ragtime Jazz Bandet, melynek már 27 albuma jelent meg.”

A díj 2020-ról a koronavírus miatt mostanra halasztott átadására a Bohém-zenekar osnabrücki koncertje keretében került sor, majd az együttes még Dániában adott két koncertet, ezzel eleget téve elhalasztott meghívásainak.

 

Gratulálunk Ittzés Tamásnak!

 

 

Fotó: Bohém Ragtime Band

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005