fbpx

Lengyel-magyar album Oláh Kálmántól

2021. szeptember 22.

Még az idén elérhető lesz Oláh Kálmán és Piotr Wojtasik közös kvintettjének lemeze, Mosaics címen.

Nemrég fejezte be a magyar-lengyel együttműködésben készült albumot az egyik legjobb magyar zongorista, melyet a Waclaw Felczak Alapítvány támogat.

Oláh Kálmán több éve kísérletezik különböző közép-európai jazz-projektekkel, melyekkel legfőbb célja a kelet- és közép-európai jazz-zenészek szorosabb együttműködése, valamint az olyan gazdag kultúrájú országok, mint Magyarország, Lengyelország és a szomszédos országok különböző népzenei és klasszikus zenei közkincsének népszerűsítése, a jazz egyedülálló improvizatív nyelvezetén keresztül, amivel egyfajta közép-európai, zenei szintézis jön létre.

Oláh Kálmán és Piotr Wojtasik nem ismeretlenek egymásnak, már többször léptek fel együtt Európában. A zongorista és a trombitás arra vállalkozott, hogy a lemezanyagot ne csak saját kompozícióik, hanem magyar és lengyel klasszikus szerzők, mint Chopin vagy Kodály témákra épülő művek átdolgozásaival tegyék még izgalmasabbá.

A két zeneszerző mellett magyar részről Balázs Elemér dobol, Oláh Kálmán Jr. szaxofonozik, lengyel részről pedig Adam Kowalewski bőgőzik.

A lemezen két-két szerzemény lesz található a trombitás Piotr Wojtasiktól és Oláh Kálmán Jr.-tól, valamint három kompozíció Oláh Kálmántól.

Ahogy megjelenik a lemez, ajánlót is fogunk közölni, addig is egy kis ízelítő:

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005