fbpx

A Jazz Generációk sorozat a harsonásokkal folytatódik a BJC-ben

2021. máj. 19.

Szombaton ismét jelentkezik a Magyar Jazz Szövetség sorozata, amelyben egy-egy hangszer ikonikus zenészeit mutatják be. Eddig voltak a szaxofonosok, majd előttük a hegedűsök, basszusgitárosok, bőgősök, trombitások, gitárosok, énekesek és a dobosok. Ebben a sorozatban az a különleges, hogy nemcsak zenélnek a meghívottak, hanem mesélnek a pályájukról is.

Ezen a héten szombaton, május 22-én 8 órakor a harsonások közül hárman a meghívott vendégek, akik beszélgetnek az ötletgazdával, Bordás Józseffel, és játszanak is a Budapest Jazz Clubban.

A Szabó Gábor-díjas zeneszerző, harsonaművész Friedrich Károly az egyik meghívott, aki a Zeneakadémia Jazztanszékének tanára, és aki a 60-as évektől napjainkig rengeteg zenekarban részt vett.

Második meghívott Schreck Ferenc, aki a Budapest Jazz Orchestrában, Oláh Kálmán Sextetjében is játszik többek közt.

A szombati Jazz Generációk harmadik tagja pedig Papp Mátyás, aki Bécsben tanul, de időnként a MAO-val is fellép, és a The Coquette Jazz Band állandó tagja.

 

A klub látogatásához személyi és védettségi igazolvány szükséges, valamint a Budapest Jazz Club területén - kivéve étel- és italfogyasztás közben az asztaloknál ülve - továbbra is kötelező a maszkviselés! 18 éven aluli vendég csak védettségi kártyával rendelkező felnőtt kíséretében tartózkodhat a klub területén. Vendégeink biztonsága érdekében személyzetünknek kötelező a maszk viselete. Személyzetünk köteles ellenőrizni a védettséget igazoló dokumentumokat. Megértésüket köszönjük.

 

Fotó: BJC

 

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005