fbpx

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V

Winand Gábor Nemzetközi Jazz-énekverseny

2022. február 14.

Winand Gábor tavaly nyáron halt meg tragikus hirtelenséggel. Karosi Júlia ötlete alapján a Magyar Jazz Szövetség a neves énekesről elnevezett versenyt hirdet fiatal énekeseknek.

A Magyar Jazz Szövetség, Winand Gábor halálának első évfordulója alkalmából, élő zenei eseménnyel tiszteleg a zenészlegenda öröksége előtt. Ezzel szeretné élővé tenni, és életben tartani azt a zenei kincset, melyet Gábor adott át hallgatóságának, zenésztársainak, növendékeinek. Ebből az alkalomból 2022. április 12-13-án a Budapest Jazz Clubban kerül megrendezésre az első Winand Gábor Nemzetközi Jazz-énekverseny. 

A verseny nemzetközi, melyre bármely ország énekese jelentkezhet 18-32 éves korig.

Jelentkezési határidő: február 27., éjfél

Követelmény: Három darab szabadon választott zenei link beküldése. A zenei link lehet privát youtube, soundcloud vagy spotify link (mp3 és egyéb audio fájl is küldhető) az alábbi email-címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. február 27-én éjfélig. A három dalból egy tartalmazzon vokális improvizációt. A három dalból egy jazz standard legyen. Eredmény várható kiírása: március 14.

 A nevezési díj: 7000 HUF

Kísérő zenekar Cseke Gábor – zongora, Hárs Viktor – nagybőgő, Balázs Elemér – dob
Zsűri: David Linx, Elsa Valle, Pocsai Kriszta

 

Díjak:
I. díj 700.000 HUF
II. díj 500.000 HUF
III. díj 300.000 HUF

 

További információ: https://hunjazzfed.com/images/MAGYAR.pdf

Jelentkezési lap: https://hunjazzfed.com/images/JELENTKEZE%CC%81SI_LAP.pdf