fbpx

Harmónia Jazzműhely bemutatja #6: Hajdu Klára - Szakonyi Milán duó karanténkoncertje - ÉLŐ

2020. máj. 13.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY sajnos nem a Budapest Jazz Clubban, 2020. május 15-én, pénteken20 órai kezdettel bemutatja:  Hajdu Klára - Szakonyi Milán duó karanténkoncertje

 A Harmónia Jazzműhely Alapítvány fontosnak tartja, hogy segítse a járvány miatt nehéz helyzetbe került jazz-zenészeket, ezért folytatódnak a koncertek péntekenként, igaz egyelőre nem a BJC-ben, hanem otthoni élő közvetítéssel.

Itt a honlapon is közvetíteni fogjuk a koncertet:

 

 

A gyönyörű hanggal megáldott HAJDU KLÁRA egyike a legnépszerűbb jazz énekesnőknek Magyarországon. Gyönyörű frazírral rendelkezik és ízlésesen rögtönöz. 2004-től majdnem egy évtizeden át volt női énekese az ország talán legnépszerűbb jazz-zenekarának, a Balázs Elemér Groupnak. Ezzel a formációval két aranylemezt, illetve Fonogram-díjat tudhat magáénak, valamint teltházas koncerteket itthon, Európa, az Egyesült Államok és Kanada több nagyvárosában. Klára hatalmas sikerrel vendégszerepelt brit zenészekkel a legendás londoni  606 Clubban is.

Saját együttesét, a Hajdu Klára Quartetet 11 éve alapította, mely megújult felállásban 2013-ban jelentette meg első albumát "Come with me" címmel, rajta saját szerzeményeik mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival.

A Hajdu Klára Quartet 2015 decemberében mutatta be teltház előtt "Plays Standards Dedicated to Chet Baker" című lemezét
A szakma "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölte az albumot 2017 elején.

SZAKONYI MILÁN hazánk egyik legkülönlegesebb hangú énekese, aki amellett, hogy 2013 óta énekel az ország legismertebb jazz zenekarában, a Fonogram-díjas Balázs Elemér Groupban, a Budapest Voices a cappella csapat alapító tagja volt. Gitárosként, hangszerelőként, zeneszerzőként együtt dolgozik Boggieval, akivel a Bécsben megrendezett 60. Eurovíziós dalversenyen is együtt énekelt. Hajdu Klárával négy éve dolgozik együtt, akivel “You’re gonna rise” című első közös szerzeményükre a szakma is felfigyelt, hiszen beválogatták A Dal 2019 TOP30 dala közé.

Az áRON feat. Szakonyi Milán nevű projektben pedig Romhányi Áronnal jazz-zongoristával játszanak főleg saját dalokat. 

 

 A koncert időtartama kb. 35-40 perc.

BELÉPŐJEGY NINCS, MERT A VERŐLEÁNYOK KARANTÉNBAN VANNAK. ZENÉSZEINKET TARTALÉKAINKBÓL FIZETJÜK, DE ELÉG SZERÉNYEN, MERT MÉG AZ ÉV ELSŐ NEGYEDÉRE SEM KAPTUK MEG A PÁLYÁZATON NYERT ÖSSZEGET ÉS A HÁTRALÉVŐ HÓNAPOKRA AZ NKA NEM AD EGYELŐRE SEMMIT.

AKIK MEGTEHETIK ÉS SZERETNÉNEK SEGÍTENI A JÁRVÁNY MIATT LEHETETLEN HELYZETBE KERÜLT ZENÉSZEINKEN,  UTALHATNAK TETSZÉS SZERINTI ÖSSZEGET AZ ALÁBBI SZÁMLÁRA, DE A MEGJEGYZÉS ROVATBA FELTÉTLENÜL ÍRJÁK ODA: "ADOMÁNY XY ZENÉSZNEK 2020.(hónap).(nap)-ján ADOTT KARANTÉNKONCERTJÉÉRT".

 

 

HARMÓNIA MŰHELY ALAPÍTVÁNY

1136 BUDAPEST, HOLLÁN ERNŐ U.7.

Bank: MKB BANK ZRT

Bankszámla száma: 10300002-10442960-49020012

 

 A koncert élőben nézhető a Harmónia Jazzműhely Facebook oldalán:
https://hu-hu.facebook.com/HarmoniaJazzmuhely

Valamint közvetítjük a MagyarJazz weboldalán is:

https://magyarjazz.hu

FOGYASZTÁSI KÉNYSZER NINCS, de van otthon sörből, borból, üdítőből rendes választék – akár minőségi koktél, nyugodtan idd meg. Nem kérünk érte extrát.