fbpx

Harmónia Jazzműhely bemutatja #5: Lantos Zoltán karanténkoncertje

2020. máj. 06.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY sajnos nem a Budapest Jazz Clubban, 2020. május 8-án, pénteken20 órai kezdettel bemutatja: Lantos Zoltán karanténkoncertje

 A Harmónia Jazzműhely Alapítvány fontosnak tartja, hogy segítse a járvány miatt nehéz helyzetbe került jazz-zenészeket, ezért folytatódnak a koncertek péntekenként, igaz egyelőre nem a BJC-ben, hanem otthoni élő közvetítéssel.

Itt a honlapon is közvetíteni fogjuk a koncertet.

 

LANTOS ZOLTÁN hegedűs a világ jónéhány zenekultúrájában otthon érezheti magát, mégis, az európai jazz előretekintő, számos világzenei hatástól megtermékenyített vonulatát érzi magáénak. A számára épített öthúros és "indiai" rezonánshúros-hegedűk hangját elektronikus eszközök, effektek, és live sampling teszik teljessé.

A Dresch-kvartettben eltöltött két év után, 1985-ben Indiába utazott, hogy indiai klasszikus zenét tanuljon. Kilenc évnyi tanulás, tanítás és koncertezés után 1994-ben visszatért Európába. Miközben egyre inkább rátalált saját, különleges hegedűhangjára, itthoni zenei gyökereit is újra fölfedezte, összevetve tapasztalatait az általa megismert keleti tradíciókkal, illetve a kortárs európai jazz friss áramlataival. Itthon Horváth Kornéllal, Dés Lászlóval, Sebestyén Mártával, Snétberger Ferenccel, Juhász Gáborral, később Lukács Miklóssal, Borbély Mihállyal, Kaltenecker Zsolttal dolgozott együtt (elsősorban Mirrorworld nevű formációjában), és olyan nagyszerű külföldi muzsikussal találkozott a színpadon és a stúdióban, mint Charlie Mariano, Dhafer Youssef, Steve Coleman, Eivind Aarset, Nils Petter Molvaer, Loreena McKennitt, Trilok Gurtu, George Brooks, Kai Eckhardt, Larry Coryell és mások. 

Lantos Zoltán 2006-ban Artisjus díjat, 2008-ban pedig a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét kapta. 2003-ban a BMC által megjelentetett "Tiptoe Ceremony" (BMC, 2002) c. lemeze az év jazz-lemeze lett Magyarországon. Új zenekara, az Open Source albuma, a „Sonaris” 2018-ban jelent meg.

Zoli a zenekarával:

https://www.youtube.com/watch?v=yH-8IXLS34Q

 

 A koncert időtartama kb. 35-40 perc.

BELÉPŐJEGY NINCS, MERT A VERŐLEÁNYOK KARANTÉNBAN VANNAK. ZENÉSZEINKET TARTALÉKAINKBÓL FIZETJÜK, DE ELÉG SZERÉNYEN, MERT MÉG AZ ÉV ELSŐ NEGYEDÉRE SEM KAPTUK MEG A PÁLYÁZATON NYERT ÖSSZEGET ÉS A HÁTRALÉVŐ HÓNAPOKRA AZ NKA NEM AD EGYELŐRE SEMMIT.

AKIK MEGTEHETIK ÉS SZERETNÉNEK SEGÍTENI A JÁRVÁNY MIATT LEHETETLEN HELYZETBE KERÜLT ZENÉSZEINKEN,  UTALHATNAK TETSZÉS SZERINTI ÖSSZEGET AZ ALÁBBI SZÁMLÁRA, DE A MEGJEGYZÉS ROVATBA FELTÉTLENÜL ÍRJÁK ODA: "ADOMÁNY XY ZENÉSZNEK 2020.(hónap).(nap)-ján ADOTT KARANTÉNKONCERTJÉÉRT".

 

 

HARMÓNIA MŰHELY ALAPÍTVÁNY

1136 BUDAPEST, HOLLÁN ERNŐ U.7.

Bank: MKB BANK ZRT

Bankszámla száma: 10300002-10442960-49020012

 

 A koncert élőben nézhető a Harmónia Jazzműhely Facebook oldalán:
https://hu-hu.facebook.com/HarmoniaJazzmuhely

Valamint közvetítjük a MagyarJazz weboldalán is:

https://magyarjazz.hu

FOGYASZTÁSI KÉNYSZER NINCS, de van otthon sörből, borból, üdítőből rendes választék – akár minőségi koktél, nyugodtan idd meg. Nem kérünk érte extrát.