fbpx

Ma lenne 90 éves Gonda János

2022. január 11.

2021. március 10-én hunyt el a Liszt-díjas Gonda János, a hazai jazz kiemelkedő alakja, a jazzoktatás megteremtője, aki nélkül ma nem lenne Jazztanszék a Zeneakadémián. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban ma lesz Gonda János hagyatékának átadási ünnepsége.

Gonda János végrendelete alapján teljes hagyatéka, zongorája a FSZEK Zenei Gyűjteményéhez kerül, és a nyilvánosságot szolgálja. A Hagyaték felügyeleti jogát a Magyar Jazz Szövetség gyakorolja.

Az eseményen videó bejátszására, beszélgetésre kerül sor, valamint a tanár úrhoz közel álló kollégák, egykori tanítványok és barátok játszanak egy-egy műsorszámban.

A fellépők sora:

Bágyi Balázs

Berki Tamás

Binder Károly

Borbély Mihály

Kőszegi Imre

László Attila

Oláh Kálmán

Sárik Péter

 

A beszélgetésekben részt vesznek Gonda Péter, Köllő Miklós, Berkes Balázs és a fellépő művészek.  

Az este szervezői és házigazdái Bándoli Katalin, a Zenei Gyűjtemény munkatársa, Gonda Péter, Gonda János örököse, a zenei részek összeállítója pedig Bágyi Balázs, a Magyar Jazz Szövetség elnöke.

 

Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ötpacsirta Szalonja, (Bp. VIII., Ötpacsirta u. 4.)

Időpont: 2022. január 11., 18:00 

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával.

A rendezvényen a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kizárólag védett személyek vehetnek részt, illetve a 18 év alatti védett felnőtt kíséretében. Védettségi igazolvány és szájmaszk szükséges.

 

Kapcsolódó cikkek:

GONDA JÁNOSRA emlékezünk

Gonda János interjú

A Tanár Úrra emlékeztünk

 

A Tanár úr hagyatéka

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005