Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
2
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Harmónia Jazzműhely bemutatja #16: Tzumo-Pluto karanténkoncertje - ÉLŐ

2020. július 24.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY sajnos még nem a Budapest Jazz Clubban, 2020. július 25-én, SZOMBATON!20 órai kezdettel bemutatja:  Tzumo - Pluto  karanténkoncertje

 A Harmónia Jazzműhely Alapítvány fontosnak tartja, hogy segítse a járvány miatt nehéz helyzetbe került jazz-zenészeket, ezért folytatódnak a koncertek péntekenként (kivételesen szombaton, igaz egyelőre nem a BJC-ben, hanem otthoni élő közvetítéssel.

Itt a honlapon is közvetíteni fogjuk a koncertet:

 

 

EZ LESZ AZ UTOLSÓ KARANTÉN KONCERT

Az Artisjus-díjas zongorista-billentyűs-dobos-zeneszerző, OLÁH "TZUMO" ÁRPÁD az egyik legsokoldalúbb zenész a magyar jazzvilágban.  A Berklee School of Music növendéke, akit utána többszáz jelentkező közül felvettek a Thelonious Monk intézetbe, ahol lehetősége volt zenélni olyan jazz óriásokkal, mint Herbie Hancock, Wayne Shorter és Terence Blanchard. 2001 szeptemberében Brüsszelben a Jazz Hoeilaart International Europa zenei versenyen Tzumo együttese az összes fődíjat megnyerte és őt választották Európa legjobb szólistájának. Egy német-magyar klubközi fesztiválon Berlinben a világhírű amerikai vibrafonos kifejezett kérésére lépett fel vele 2013-ban. Zenéjét a frissesség, újdonság keresése jellemzi, nem fél bevonni más irányzatok zenéit, hogy innovációval meglepetést okozzon, de a harmónia mindig érvényesül kompozícióiban. Legutóbbi zenekara a SoLaTi, de más formációkban is sokat játszik.

A virtuóz bőgős-basszusgitáros HORVÁTH "PLUTO" JÓZSEF tízévesen kezdett el nagybőgőzni. Elsőként a jazz-zene egyik nagy öregje, Balogh Csibe Jenő zenekarában próbálta ki magát. Később fiatal barátaival együttest alapított (Trio Heaven), amellyel élete első komolyabb megmérettetésén, az 1998 MAY Jazz Versenyen első helyezést ért el. 2000-ben Oláh Tzumo Árpád hívta meg a zenekarával fellépni. Ezzel a formációval nagy sikereket értek el külföldön is. 2001 nyarán a németországi Wilshofenben megnyertek egy rangos szakmai jazz versenyt. 2001 szeptemberében Brüsszelben a Jazz Hoeilaart International Europa zenei verseny legjobb bőgőseként végzett. Olyan világsztárokkal is játszott, mint Tony Lakatos, Chico Freeman, John Pattitucci, Rick Margitza és Liane Carroll.

 

Így hangzanak trióban:

https://www.youtube.com/watch?v=G5lC_Bfk3jU

 

 A koncert időtartama kb. 35-40 perc.

BELÉPŐJEGY NINCS, MERT A VERŐLEÁNYOK KARANTÉNBAN VANNAK. ZENÉSZEINKET TARTALÉKAINKBÓL FIZETJÜK, DE ELÉG SZERÉNYEN, MERT MÉG AZ ÉV ELSŐ NEGYEDÉRE SEM KAPTUK MEG A PÁLYÁZATON NYERT ÖSSZEGET ÉS A HÁTRALÉVŐ HÓNAPOKRA AZ NKA NEM AD EGYELŐRE SEMMIT.

AKIK MEGTEHETIK ÉS SZERETNÉNEK SEGÍTENI A JÁRVÁNY MIATT LEHETETLEN HELYZETBE KERÜLT ZENÉSZEINKEN,  UTALHATNAK TETSZÉS SZERINTI ÖSSZEGET AZ ALÁBBI SZÁMLÁRA, DE A MEGJEGYZÉS ROVATBA FELTÉTLENÜL ÍRJÁK ODA: "ADOMÁNY XY ZENÉSZNEK 2020.(hónap).(nap)-ján ADOTT KARANTÉNKONCERTJÉÉRT".

 

 

HARMÓNIA MŰHELY ALAPÍTVÁNY

1136 BUDAPEST, HOLLÁN ERNŐ U.7.

Bank: MKB BANK ZRT

Bankszámla száma: 10300002-10442960-49020012

 

 A koncert élőben nézhető a Harmónia Jazzműhely Facebook oldalán:
https://hu-hu.facebook.com/HarmoniaJazzmuhely

Valamint közvetítjük a MagyarJazz weboldalán is:

https://magyarjazz.hu

FOGYASZTÁSI KÉNYSZER NINCS, de van otthon sörből, borból, üdítőből rendes választék – akár minőségi koktél, nyugodtan idd meg. Nem kérünk érte extrát.