Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
4
10
18
20
26
27
28
29
30

Harmónia Jazzműhely bemutatja: Oláh Krisztián Trió

2019. máj. 19.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban május 25-én, szombaton 20.00 órai kezdettel az Oláh Krisztián Trióval örvendezteti meg a nagyérdeműt.

A zongorista OLÁH KRISZTIÁN már tizenéves korában kialakította saját egyéni hangzását, amely a modern post-bop vonulatba tartozik és egyáltalán nem szorult méltán nagynevű édesapja utánzására vagy befolyásának felhasználására. 17 éves volt, amikor virtuozitásával feltűnt a nemzetközi porondon és elnyerte a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazz-verseny szólista díját, illetve nagy sikerrel szerepelt az elkövetkezendő években számos európai versenyen Angliában, Litvániában és Hollandiában. Már mindössze 20 évesen a 2015-ös Montreux Jazz Fesztivál szóló zongora versenyének harmadik helyezettje lett, majd ezt követően egy két hetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils-Petter Molvaer vagy Joe Sanders. Ugyanebben az évben a Junior Prima Primissima Díj, Creative Art Díj és Gramofon Magyar Jazz Díj nyertese. 2016-ban az év fiatal jazz zenészének választotta a Magyar Jazz Szövetség. 2017-ben elnyerte Egerben a Szepesi György díjat, illetve az Orszáczky-díjat, amit a Magyar Zeneszerzők Egyesülete adományozott neki. 2018-ban hatalmas sikert aratott a legendás londoni 606 Clubban, amikor az angol sztár szaxofonossal, Paul Booth-szal játszott.

Triójában partnerei, PECEK LAKATOS KRISZTIÁN  nagybőgőn és SEREI DÁNIEL dobon, az ország legkeresettebb jazz-muzsikusai közé tartoznak. Tökéletes partnerek a spontán kollektív improvizációhoz vagy Krisztián egyedi szerzeményinek kreatív megformálásához.

 Oláh Krisztián így játszik: