fbpx

Cigányzene – Roma Jazz online konferencia

Húsz előadást és két könyvbemutatót hirdet online, nyilvános konferenciáján a Károli Gáspár Református Egyetem Romológiai Kutatóműhelye és a Jazztanulmányi Kutatócsoport (Jatakucs) május 27–28-án. Amint arról már a Magyarjazz.hu már korábban is hírt adott, a szervezők meggyőződése, hogy interdiszciplináris alapon érdemes vizsgálni a jazz és a cigányzene sokrétű összefüggésrendszerét.

Ezért a Cigányzene – Roma Jazz: A cigánymuzsikusok kulturális örökségének és társadalmi helyzetének mintázatai című kétnapos, online nemzetközi konferencián a téma nagynevű szociológus, antropológus, néprajzos és irodalomtörténész kutatói és professzorai mellett több fiatal tudós és doktorandusz is előadást tart. Ezáltal, és az alapos, két évszázadnál is hosszabb időszakot áttekintő tematikának hála a téma és kapcsolódó vonatkozásai eddigi legátfogóbb konferenciájára kerülhet sor. A jazz iránt érdeklődő közönség különösen a Tony Lakatosról írt német nyelvű könyv szerzőjével folytatandó beszélgetésre figyelhet fel. A másik ugyanitt bemutatandó monográfia témája a XX. század egyik legfontosabb cigányprímása, Bura Károly. A konferenciához ide kattintva egy Teams-linken lehet csatlakozni, kétnyelvű absztraktfüzetét pedig itt közöljük.  

http://www.kre.hu/portal/index.php/1689-ciganyzene-roma-jazz-online-konferencia.html

>> Letölthető anyag pdf-ben <<

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005