fbpx

Felhívások, pályázatok

2021. máj. 17.

Idén is meghirdették a Köszönjük Magyarország! programot. A Magyar Jazz Szövetség várja a III. Csepregi Gyula Szaxofonversenyre fiatalok jelentkezését.

Zenekarok jelentkezhetnek a Köszönjük Magyarország! programjára, amit már tavaly is indítottak nagy sikerrel. Idén bruttó 500.000 Ft/fő megbízási díjat igényelhetnek zenészek, 2-5 fős zenekarokkal jelentkezhetnek, maximum 6 alkalommal vehetnek részt a programban, vállalnak 2-10 fellépést.

A jelentkezők köre:

  • az elmúlt 3 évben jövedelme legalább 80%-a előadó-művészeti tevékenységből származott.
  • a „Köszönjük, Magyarország!” program keretén belül nincs függőben lévő teljesítése.
  • olyan alkotók jelentkezését várják, akik igazolható előadó-művészeti múlttal bírnak, rendelkeznek színpadképes produkcióval, vagy edukációhoz szorosan kapcsolódó művészeti tevékenységet folytatnak. TV-felvételekkel, YouTube-videókkal és a közönség számára is emlékezetes produkciókkal tudják igazolni előadó-művészeti tevékenységüket.

Elsősorban a vidéki előadóhelyeket részesíti előnyben a program (nekik még nem nyílt meg a regisztráció lehetősége). Ezeknek a helyeknek nem kell plusz díjat fizetniük a fellépőknek, a hangosítást, az utazást és egyéb költséget is a megbízási díjból kell állniuk a jelentkezőknek.

A jelentkezéshez szükséges:

  1. Online jelentkezési adatlap kitöltése, a produkció leírásával és a vállalt előadások számának meghatározásával, továbbá csoportos jelentkezés esetén a résztvevő személyek megjelölésével;
  2. Részletes szakmai önéletrajz;
  3. Referencia videó link megadása; (YouTube, Google Drive, egyéb videómegosztó oldal)
  4. Nyilatkozatok online kitöltése;

Megvalósítási időszak: szerződés aláírásától kezdődően 2022. szeptember 30-ig

Jelentkezés: 2021. április 15-től 2022. május 31-ig

További információ: https://koszonjukmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2021/04/felhivas-eloadomuveszek-szamara-koszonjuk-magyarorszag.pdf

https://koszonjukmagyarorszag.hu/

 


 

III. Csepregi Gyula Szaxofonverseny

 

A Magyar Jazz Szövetség versenyére várják 30 éven aluli szaxofonosok jelentkezését. Egy szabadon választott és egy kötelező darabbal lehet jelentkezni, amit mp3 formátumban (név nélkül, jeligével) kell elküldeniük október 3-án éjfélig. A díj bruttó 700.000 Ft.

A versenyre jelentkezőktől emailt kérnek, amely tartalmazza az email tárgyát, amiben a jelige is szerepel, a tárgyban a nevet, lakcímet, email-címet és telefonszámot, valamint csatolmányban várják a személyi igazolvány másolatát, amiben szerepel a születési év. A döntőbe jutott versenyzőket 2021. október 11-ig értesíti a Jazz Szövetség. Jelentkezni a következő emailen kell: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Aki bekerül a döntőbe, annak két kötelező és egy szabadon választott darabbal kell készülnie, aminek a játszási ideje nem több mint 15 perc. A döntőben zongora-bőgő-dob formációban fognak játszani a versenyzők.

Jelentekzési határidő: 2021. október 3-án éjfél

A döntőre 2021. október 25-én 15 órakor kerül sor.

További információ: https://www.jazzszovetseg.hu/palyazatok/133-versenyfelhivas-iii-csepregi-gyula-szaxofonverseny

 

 

 Fotó: Irk Réka

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005