Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
1
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Nemzetközi érvényesülés támogatása jazz-zenészeknek is

2020. december 09.

A Hangfoglaló program kiírására január 19 éjfélig lehet pályázatot benyújtani.

Támogatott területek, amennyiben a Covid járvány miatt nem lehet élő koncerteket tartani még 2021-ben sem:

  • külföldi turné
  • nemzetközi PR-kampány
  • nemzetközi szakmai együttműködés

  

Külföldi turné alatt a Kollégium azon koncertsorozatot érti, amelynek első és utolsó fellépése között a zenekar/előadó külföldön tartózkodik, és ezen időszak során több fellépést is teljesíthet. Az egyes turnékra külön lehet pályázni, teljes évre vonatkozó, több turnét felsoroló pályázat esetében a Kollégium az első turnét veszi figyelembe, arról dönt.

Nemzetközi PR-kampány, vagy stratégiai sajtójelenlét alatt a Kollégium olyan külső (nemzetközi) szereplő bevonásával megvalósuló online, offline, rádió, TV-megjelenések összességét érti, amely igazoltan azt szolgálja, hogy a zenekar/előadó a COVID-19 ellenére is fenn tudja tartani egy-egy régióban a közönség érdeklődését, ahol igazolható érdeklődés mutatkozik a produkció iránt. Remarketing-alapú social media kampány önmagában nem számolható el nemzetközi PR-kampányként, csak akkor, ha egy átfogó, megindokolt kommunikációs stratégia részét képezi.

Nemzetközi szakmai együttműködés alatt a Kollégium olyan kollaborációk és partneri viszonyok kiépítését érti, amelyben a szerző/előadó saját lemezfelvételébe nemzetközileg elismert producert, szakembert tud bevonni a jobb eredmény elérése, esetleg az így megalkotott dal cirkulációja (radioplug kampány, harmadik fél által kurált playlistek pitch-elése, stb.) érdekében.

Igényelhető támogatás: 1.500.000 Ft. Fellépések eseténkoncertenként maximum 250.000 forint, összesen maximum 1.500.000 Ft

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2021. január 1. – 2021. december 31.

 

Elbírálás szempontjai:

  • a projekt szerepe a pályázó nemzetközi piaci szereplésének kialakításában, végrehajtásában, (középtávú szakmai koncepció értékelése)
  • amennyiben lehetséges, a fellépő korábbi nemzetközi turnéinak és koncertjeinek eredménye,
  • korábban hasonló pályázatot benyújtó formációk esetében a korábbi pályázatok végrehajtása során a Hangfoglaló Programirodával való együttműködés, az NKA és a Hangfoglaló Program kommunikációs elemeinek használata,
  • a projekt mérete, hatóköre, nyilvánossága,
  • a projekt művészi és technikai színvonala,
  • a fellépések színhelye, száma (külföld, helyszínek befogadóképessége),
  • a rendezvények média háttere, várható megjelenések.

 

További információ: https://nka.hu/hktp-210119/

 

Fotó: Irk Réka