fbpx

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Orczy-park titkai – új nyári jazz helyszín – összefoglaló

2019. október 08.

A jazz kedvelőinek és művelőinek örömére színvonalas szabadtéri helyszínnel bővült a fővárosban fellelhető koncerthelyszínek szűk köre. Idén első alkalommal került megrendezésre az Orczy Summer Chill fesztivál a megújuló VIII. kerület szívében, de a szervezők bizakodóak a folytatást illetően.

A Summer Chill júniustól szeptemberig 33 ingyenes esti programot kínált széles műfaji merítéssel. Volt kertmozi vetítés, akusztikus pop koncertek és könnyed hangversenyek a műfaj nemzetközileg is elismert művészeinek előadásában.

Szombat estéken pedig a jazzé volt a főszerep. A fesztivál vendége volt a Szakcsi Lakatos Róbert Quartet, Barabás Lőrinc Quartet, Kiss Attila Band, Felysa feat. Tzumo Áprád, Solati Music, Elsa Valle és Winand Gábor, valamint a Budapest Ragtime Band.

 

A hangulatos pagony estéről estére egyre szélesebb közönséget vonzott a tópartra. A fesztivál a Nemzeti Közszolgálati Egyetem jóvoltából jött létre azzal a céllal, hogy a nemrégiben felújított Orczy-park ne csak árnyékot, hanem kulturált szórakozást is nyújtson a fővárosiaknak.

 

Fekete Imola - program manager
Facebook oldal: https://www.facebook.com/orczysummerchill/

 Fotó: Orczy Summer Chill, Irk Réka