fbpx

Big band karácsony Náray Erikával

2021. december 27.

Hagyomány immár, hogy a Kanizsa Big Band karácsonyi koncertet ad, melyre mindig ismert vendégművészt hív meg. Idén Náray Erika színész-énekesnő lépett fel Nagykanizsán a Vámos Béla vezette zenekarral. A Medgyaszay-házban rendezett műsoron közismert jazz örökzöldekkel örvendeztették meg a közel kétszáz fős közönséget.

Vámos Béla zenekarvezető szeret kockáztatni, így járvány idején a „19-re lapot húzott” és bejött. Kellő óvintézkedések közepette sikeres műsort adtak a karácsonyi ünnepeket megelőzően. A siker kulcsa persze a Kanizsa Big Band vezetőjének, tagjainak, Náray Erikának és a ragyogó repertoárnak volt köszönhető.

Kellemes meglepetésekben is bőven volt része a koncert látogatóinak. A műsor egy tradicionális karácsonyi számmal kezdődött, amely Rich DeRosa hangszerelésével szólalt meg. Ezt követően Vámos Béla bemutatta a koncert vendégét Náray Erikát, aki Cole Porter: It’s Allright With Me számával indított. Náray antréja jól sikerült. Ez jellemzően mindig bejön akkor, ha színész/színésznő énekel. Valami pluszt mindig kap ilyenkor a közönség. A sor újabb örökzölddel Jerome Kern-Dorothy Fields: Just The Way You Look Tonight számával folytatódott. A következő zenekari darabban egy fiatal tehetséges harsonás Kéthelyi Anna is szólót játszott. Ezután a Sid Wiche-Mayme Wats és Jesse Harris egy-egy darabját adta elő a Kanizsa Big Band és Náray Erika, majd ismét két instrumentális produkció következett.

 Tatár Ádám - szárnykürt

 Tatár Csaba - trombita

Az O Holy Night című szerzeményben jött a következő kellemes meglepetés, mikor a zenekar egy újabb tehetséges zenészét mutatta be. Tatár Ádám trombitás/szárnykürtös Paul Clark szerzeményének előadásával aratott sikert. Utána ismét Náray Erika két dallal jelentkezett, amelyet kis felvezető szöveg után énekelt el. Az első a L-O-V-E, majd egy örök sláger az Over The Rainbow-t adták elő. Az énekesnő szinte az egész koncert alatt elemében volt és nagyon élvezte a közös játékot a Kanizsa Big Banddel.

 Boda Marcell - zongora

 Sifter Dániel - szaxofon

Észrevétlenül gyorsan repült az idő miután két Bob Turner szerzemény elhangzott, melyben szintén fiatal muzsikusok szólóztak. Boda Marcell (zongora), Buzsics László (gitár) és Billege Barnabás (szaxofon) voltak a szólisták.

A meglepetések sora ezzel nem ért véget, hiszen egy kortárs szerzőpáros Fekete-Kovács Kornél-Hajós András szerzeménye a Jégszamba következett a Cantilena gyermekkórus és Náray Erika részvételével. A karácsonyi koncert zárásaként a Have Yourself If A Merry Little Christmas csendült fel. A koncert szólistái közül kiemelném még Tatár Csabát (trombita) és Sifter Dánielt (szaxofonos). A vastaps után egy Irving Berlin örökzöld a Check to Check zárta az idei karácsonyi koncertet.

  Fekete Melinda Zsófia - szaxofon

 

 

Nagykanizsa, 2021. december 22.

Fotó, videó: Halász Gyula

 

 

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005