fbpx

Omer Klein a Fonóban

2021. november 10.

Nem először jár Magyarországon az izraeli zongorista. A jelenleg Németországban élő Omer Klein a triójával a Fonó Budai Zeneházban lép fel szombaton.

Omer Klein Izraelben nőtt fel, ahol „az országban az elmúlt évtized során felbukkant egyik legérdekesebb művésznek” tartják (City Mouse, Tel Aviv). Tanulmányait a bostoni New England Conservatory-ban Danilo Pereznél, majd New Yorkban Fred Hersch vezetésével folytatta. Hamarosan a NYC jazz szcéna magasan jegyzett tagjává vált, s zenekarvezetőként a város olyan rangos helyszínein is fellépett, mint a Blue Note vagy a Jazz at Lincoln Center. Klein jelenleg Németországban él és innen indul turnéira. Oktatói tevékenysége is igen figyelemreméltó. 2018-ban a német Grammy-díjnak nevezett ECHO-díjat nyerte el Sleepwalkers című albumával. Idén jelent meg legújabb albumuk, a Personal Belongings, melyet a Fonóban hallgathat meg a közönség.

Ugyanezen az estén a hazai jazz kiemelkedő alakja, a szaxofonos Tóth Viktor is fellép Arura trió nevű formációjával előzenekarként.

Az Omer Klein trió tagjai: Omer Klein – zongora, Haggai Cohen-Milo – nagybőgő, Amir Bresler - dob

 

További információ: http://www.fono.hu/hu/programok/omerklein2021