fbpx

Emmet Cohen kedden a BJC-ben!

2021. október 10.

Ahogy júliusban megírtuk, egy világsztár érkezik a Budapest Jazz Clubba októberben. A koncert telt házas, jegyet a helyszínen visszamondás vagy betegség esetén lehet csak venni.
A karantén alatt világhírűvé váló amerikai zongorista, a hetente egy-két élő bejelentkezésével hívta fel magára a figyelmet. Eleinte a Live From Emmet’s Place-t még mobil kamerával rögzítették, majd mind a hang, mind a kép profivá vált, és egy stáb dolgozott azon, hogy élvezhető minőségben kerüljenek ki a fiatal zongorista livestream bejelentkezései. Sőt, a mai napig megy szünet nélkül az adás, ahol sok-sok híresség fordult meg. Október 12-én a Budapest Jazz Clubban is fellép triójával a Yamaha Artist, aki a klub Yamaha zongoráján fog játszani.

Első élő videóját 2020. március 30-án indította Cohen a saját laptopjáról a triójával, Russell Hall bőgőssel és Kyle Poole dobossal. A többszázezres megtekintést elérő koncerteken, egy év alatt rengeteg vendég lépett fel a trióval, mint Patrick Bartley altszaxofonos, Cyrille Aimée énekesnő többször is, Bruce Harris trombitás, Tivon Pennicott szaxofonos, Mark Whitfield gitáros, Veronica Swift és Jazzmeia Horn énekesnők, Camille Thurman szaxofonos és énekesnő stb.

A karantén helyzetet jól kihasználó szenvedélyes zongorista azonban nem most tűnt fel a jazz színterén. Már három évesen csodagyereknek számított, nemcsak a technikai tudása, de hamar kiforrott zeneisége, harmonikus szókincse is felkeltette a figyelmet játéka iránt.

Cohen többek közt Ron Carter, Benny Golson, Jimmy Cobb, George Coleman, Jimmy Heath, Tootie Heath, Houston Person, Kurt Elling, Billy Hart zenészekkel is rendszeresen együtt játszik. Tagja Christian McBride "Tip City" triójának, mint zongorista és Veronica Swift jazzénekesnő zenei vezetőjeként dolgozik.

Több lemeze is megjelent, közreműködött producerként vagy zongoristaként: "Future Stride" (2021), Marquis Hill és Melissa Aldana szereplésével; "Masters Legacy Series Volume 4: George Coleman" (2019); "Masters Legacy Series Volume 3: Benny Golson and Tootie Heath" (2019); "Dirty in Detroit" (2018); "Masters Legacy Series Volume 2: Ron Carter" (2018), egy Downbeat által magasan jegyzett album; "Masters Legacy Series Volume 1: Jimmy Cobb" (2017); "Questioned Answer" (2014), Brian Lynch-csel; "Infinity" (2013), "In the Element" (2011), Joe Sanders bőgőssel és Rodney Green dobossal.

Október 12-én Emmet Cohen nem az online megszokott triójával érkezik, a bőgős Russell Hall marad, a dobos viszont cserélődik Joe Saylor amerikai dobosra.
 Magyarországi koncertje alkalmával egyaránt hallhatjuk legújabb szerzeményeit, és a 2013-as Infinity lemezéről már sokak számára kedvencek között számon tartott szerzeményeit.

Hasonlóra számíthat a magyar közönség is:

 

A koncertre már lehet kapni jegyet, így érdemes minél előbb megvenni, ha igazi élő előadásban is meghallgatnák a zongorista lenyűgöző játékát.

https://jegymester.hu/production/59042/emmet-cohen-trio/8232419

 

 

Fotó: BJC