fbpx

X. Világzenei és Improvizációs Tábor - jelentkezés

2019. máj. 14.

Dominique Di Piazza, a John McLaughlin Trió basszusgitárosa is oktatni fog a 2019. július 19-25. között megrendezésre kerülő X. Világzenei és Improvizációs Táborban. A tábor idén az Óbudai Népzenei Iskolában (III., Mókus u. 20.) kerül megrendezésre (nem Balatonfüreden).

Jelentkezés határidő: június 30.

Kezdőknek, újrakezdőknek és tapasztalt, profi zenészeknek is ajánlják elméleti és gyakorlati képzéseiket.

Dominique Di Piazza, aki forradalmasította a basszusgitározást, - sajátos kéztechnikát dolgozott ki, amivel mindent kihasznál, amire csak a hangszer képes, - fogja átadni tudását Óbudán haladó diákoknak, és a Yancha Projecttel is koncertezik.

A különleges zenei és közösségi élményt adó művészeti tábort Kéri Gábor gitárművész és Nagy János Erkel-díjas zongoraművész-zeneszerző alapította 2009-ben.

„Az egyhetes együttlét célja, hogy improvizációkon és határokat átlépő kísérletezéseken keresztül utat mutassunk a klasszikus zene, a dzsessz és a magyar népzene fúziójához, és új értelmet adjunk a világzene fogalmának, amely mindhárom zenekultúra rajongóit elvarázsolhatja” – mondta Nagy János, a tábor művészeti vezetője. Hozzátette: - „Az elmúlt években a hangszeren tanuló, kezdő 8-10 éves kisiskolásoktól, az újrakezdő felnőtt hobbizenészeken át, a tapasztalt zeneakadémistákig, mindenki megfordult nálunk. Volt, hogy édesapa és gyermeke együtt érkeztek tanulni. A nagyjából ötven táborlakó a tudásszintjének megfelelő segítséget kap a mestereitől, hogy fejlessze a technikai készségeit és az improvizációkkal szabadjára engedje a zenei kreativitását”- fogalmazott.

 

A Világzenei és Improvizációs Táborban délelőtt Szerényi Béla népzenész tart majd elméleti foglalkozásokat, ezután csoportos, ill. egyéni főtárgy órák jönnek, majd délután más hangszerek kurzusain vehetnek részt az érdeklődők. Hazai és vendég oktatók előadásai közül válogathatnak: Kéri Gábor – gitár, Nagy János – zongora, Mózes Tamara – ének, Mogyoró Kornél – ütőhangszerek, Savanya István – gitár, ének, és két külföldi vendégoktató előadását is meghallgathatják.

 

A tábor díja oktatással: 28 000 Ft.
Szükség esetén olcsó étkezést és szállást is lehet igényelni, melyben a tábor vezetősége segít.

Jelentkezni itt lehet: https://www.vilagzeneitabor.com/news__events 

Tanároknak továbbképzési tanfolyam is indul: az “Improvizáció és stílusismeret egyéni és zenekari játékban” című 30 órás akkreditált pedagógus továbbképző tanfolyam, melynek részvételi díja 35.000 Ft (bővebb info: https://www.amzam.net/felnottkepzes)

 

Fotók: Nagy János