fbpx
Print this page

Lemezbemutató VR-szemüveggel

2021. augusztus 20.

A Virtual Reality-t, azaz virtuális valóságot már nemcsak a játékoknál, hanem a koncerteknél is alkalmazzák. Az Ineffable ezzel a különleges technikával készítette el új lemezének bemutatókoncertjét, melyet szombaton lehet először megnézni.

Legutóbb 3 éve írtam ezzel a technikával készült koncertfelvételről, amit Haraszti Viktor, Hollandiában élő szaxofonos mutatott be.

Az Inefabble egy erdélyi zenekar, akik nemrég jelentettek meg lemezt, erről a MagyarJazz is beszámolt egy interjúban. Miután a New Dimension bemutatója a vírushelyzet miatt nem volt lehetséges, így július elején a sepsiszentgyörgyi Andrei Muresanu Színházban felvették VR360 technikával az előadásukat.

A 2017-ben alakult Ineffable együttes – Regián Réka Kata: vokál, fuvola; Lukács Márton Örs: billentyű; Szereceán Tihamér: basszus; Szereceán Osszián: dobok – még újnak számít a zenei világban, és újfajta zenei irányzatokkal kísérleteznek, egy sokdimenziós, R&B és jazzy, új lelkiséggel és pikáns dalszövegekkel jelentkező együttesként határozza meg önmagát. Az eddig elkészült videóik is különlegesek, modernek, kreatívak és rendkívül látványosak.

A felvételt a Popas Productionnal és a Loop Virtual Reality Solutions-zal együttműködésben készült, akik az eddigi VR színházi előadások létrehozói is.

 

Kellemes megtekintést és egyedi VR360 élményt kívánunk! 2021.08.21 -én, 19.00 órakor a koncertjegyekre szóló oldalon lehet megtekinteni a 360°-os videót: livetickets.ro

 

Technikai ismertető: https://teatruvr.ro/hu/bemutato/