fbpx

Snétberger Ferenc megkapta a Német Szövetségi Köztársaság Érdemkeresztjét

2021. június 05.

Gratulálunk a Liszt- és Kossuth-díjas gitárművésznek, aki 2 napja vehette át a Német Szövetségi Köztársaság, 2020. november 15-én odaítélt Érdemkeresztjét.

A jazztől a klasszikuson át, a hagyományos műfajokon túlmutató zenei utazásokat bemutató művésznek nemcsak a zenében vannak jelentős alkotásai, hanem nagy figyelmet fordít a fiatalok segítésére, a tehetségek kiemelésére, amit iskolájában a Snétberger Zenei Tehetség Központban tud megtenni.

A Berlin.de lap megírta, hogy 1995-ben, a holokauszt 50. évfordulójára komponálta a gitárra és nagyzenekarra írt művét, az „In Memory for My People” (Népem emlékére), mely elhangzott 2007-ben a Holokauszt Emléknapon a New York-i ENSZ-központban, majd 2011-ben a Bundestagban.  

A német kultúráért felelős államtitkár így méltatta Snétberger Ferencet: „Közel 30 éve otthona Berlin, ahonnét nemzetközi ismertségre tett szert és elindult művészi karrierje, mellyel a kulturális és zenei gyökereinek figyelmet vívott ki, és támogatja a következő generációk zenei képzését, fejlődését.”

Kapcsolódó cikkek:

Snétberger Ferenc, Keller Quartett – Hallgató

Világpremier és meglepetések az ötödik GetCloser jazzfesztiválon

Snétberger Ferenc Magyar Örökség díjat kapott

A tehetségmutató tehetségkutató - Snétberger Ferenc tavaszi budapesti koncertjei

 

 

Fotó: Snétberger Ferenc