fbpx

A Nemzetközi Jazznapon Tóth Viktor és Geröly Tamás duója lép fel a Fonóban

2021. április 29.

Április 30-án 21.00 órától a Nemzetközi Jazznap alkalmából Geröly Tamás (ütőhangszerek) és Tóth Viktor (fúvós hangszerek) lép fel együtt a Fonó Tavasz online sorozatában. A Nemzetközi Jazznaphoz a Fonó minden évben csatlakozik egy – a hagyományok szerint ingyenes – koncerttel, melyet idén minden helyszín online rendez meg.

Geröly Tamás a magyar improvizatív jazz kiemelkedő alakja, művészetében a magyar népzenei ritmusvilág, az improvizatív jazz és a kortárs zene szintézisére törekszik, Geröly egyéni ritmusnyelvet alakított ki.
Tóth Viktor számára nem léteznek stílusok, csak szívből jövő muzsika, amelyet hagyományosan nagy technikai tudással hallhatunk tőle, elröpít és hazahoz. Zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáját ragadja meg, zenéje kreatív és áradó, a jazz spirituális aspektusával átszőtt.
A két nyitott gondolkodású zenész találkozásából soha nem volt zene születik meg ezen az estén, mely a magyar népzenével, a mesterek hagyatékával, az örök szépséggel rokon.

Jó hír még a Fonótól, hogy szombaton megnyílt a szabadtéri teraszuk, ahol egyelőre nincsenek koncertek, de este 21 óráig várják a vendégeket.

Pénteken az online koncertet itt lehet követni: https://www.facebook.com/fonobudaizenehaz/

 

Minden jazznapi koncert a Nemzetközi Jazznap Facebook oldalán is látható: https://www.facebook.com/JazzNap

 

 

Fotó: Facebook