fbpx

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V

Csillagvizsgáló

Idén már a hetedik alkalommal rendezte meg a Magyar Jazz Szövetség az Év fiatal jazz-zenésze versenyt. Somogyvári Péter adott hírt február első napjaiban arról, hogy a közönségdíjat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, jazzdobolást tanuló Majsai Roland nyerte.

Bangó Adrienne még csak a Bartók konziba jár ének- és hegedűszakra, de már kétszer is közönségdíjas lett, méghozzá ’Az év fiatal jazz-zenésze’ versenyen 2021-ben, majd a Müpa tehetségkutatóján, idén februárban. Mindkét esetében az éneklését díjazták.

Jónás Rezső Jr. zenész családba született, jelenleg pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakára jár. 

A novemberi első Pege Aladár Nagybőgő Versenyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének hallgatója, Gyányi Tamás lett a második helyezett.

A Müpa minden évben megrendezi tehetségkutató koncertjeit, melyet tavaly élőben nem, csak online követhetett a közönség, képernyőn keresztül.

Jónás Géza egy hónapja nyerte meg az első Pege Aladár Jazz Nagybőgő Versenyt.

Az év elején zajlott a Müpa Jazz Showcase, ahogy azt már hosszú évek alatt megszokhattuk. Idén azonban a vírushelyzet nem tette lehetővé, hogy közönség előtt mutathassák meg magukat a kiválasztottak, de megtalálta a Müpa a megoldást, felvételről ment minden zenekar fellépése.

A Magyar Jazz Ünnepét szeptember végén és október elején ünnepeltük, ahol kitűnt egy  fiatal énekesnő, aki a Bartók Konzi diákja.

A Csillagvizsgáló sorozatban tehetséges egyetemista, konzis jazz-zenésznek tanuló diákok, vagy már végzett fiatal, kiemelkedően tehetséges jazz-zenészek kapnak lehetőséget bemutatkozásra.

Negyedévente kerül megrendezésre a Harmónia Jazzműhely Alapítvány szervezésében a Jazz Csillagvizsgáló. A csillagokat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai ajánlják.

1. oldal / 2