fbpx

Pécs is csatlakozik idén a Nemzetközi Jazznap megünnepléséhez

2021. április 24.

A Metronóm Jazz Clubból az online közvetítést április 29-én 21 órától lehet elérni a Facebook oldalukon és a JazzNap oldalon, ahol a Nagy Emma Quintet lép fel.

A Metronóm Jazz Klub Pécs város egyetlen intézményhez -  a Zsolnay Örökségkezelő NKFT-hez - köthető jazz klubja, mely 20 éve várja közönségét. A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő koncerteken az ország legkiválóbb jazz formációi varázsolják el az jazz-értő közönséget. Büszkék vagyunk arra, hogy a „nagy jazz-zenész generáció” képviselőinek koncertjei mellett a fiatal, tehetséges jazz formációk is rendszeresen bemutatkozási lehetőséget kapnak a jazzklub programsorozatában.

Idén első ízben kapott lehetőséget a Metronóm Jazz Klub, hogy csatlakozzon a Nemzetközi Jazz Nap koncertsorozatához, melynek vendége a nagyon fiatal, tehetséges zenészekből álló Nagy Emma Quintet.

Az online koncertközvetítés időpontja: 2021.04.29.  21.00   
megtekinthető: 2021.04.30  24.00-ig

A zenekar 2018-ban alakult. Ugyanebben az évben elnyerte a II. Belvárosi Jazzverseny fődíját, majd elkészítette első négy számból álló EP-jét.
2019 elején megjelent első, saját szerzeményekből álló nagylemezük Set To Face címen, valamint még ebben az évben elhozhatták a Müpa Jazz Showcase szakmai fődíját.

A zenekar tagjai:
Nagy Emma - ének, Cseh Péter - gitár, Dénes Ábel - nagybőgő, Oláh Krisztián - zongora, Klausz Ádám - dob

Magyarországi program:

 

 

 

Fotó: Facebook, Irk Réka