fbpx

Waclaw Felczak Alapítvány pályázatának nyertesei

2021. április 30.

Az alapítvány a magyar-lengyel zenei összefogásban, kooperációban megvalósuló zenei művek, albumok támogatására írt ki pályázatot. Idén 14 pályázat kapott több mint 25 millió forintos támogatást, köztük jazz-zenészek is. Céljuk, hogy minél több együttműködés és barátság alakuljon ki a zene által is a két nép között.

Elmondták, hogy minden várakozásukat felülmúlta a beérkezett pályázatok mennyisége, és emiatt dupla annyi nyertest hirdettek idén, mint eddig.

Két külön pályázatot hirdettek, a Junior kategóriát és a Prémium kategóriát.
A Junior kategóriában Varga Dániel Eastern European Quartetje nyert, amiben két magyar és két lengyel zenész tag.

A Prémium kategóriában Oláh Kálmán nyert magyar részről, a lengyel partnere pedig Piotr Wojtasik Quartet, akikkel közös lemezt készítenek a megnyert összegből.
A Prémium kategóriában lett még egy jazz-zenész nyertes: Kiss Zoltán, akivel épp most készül interjú egy BJC Big Band lemez kapcsán. Kiss Zoltán lengyel partnere Mateusz Smoczynski  lesz a munkában. A BJC Big Banddel készülnek új lemezt kiadni a megnyert pályázatnak köszönhetően.

A Felczak-lemezek pályázatot, melyből lemezek születnek a Fonó Records 2018-ban indította útjára az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.

 

Kapcsolódó cikk: Waclaw Felczak Alapítvány pályázata jazz-zenészeknek is

 

Fotó: Irk Réka