Bordás József Arany Érdemkeresztet kapott a nemzeti ünnepen

2021. március 15.

Most kaptuk a hírt a Magyar Jazz Szövetség alelnökétől, Bordás Józseftől, hogy Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést adományozott neki Áder János. 

„Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor előterjesztésére nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke, Áder János, kiemelkedő előadóművészi és zenepedagógusi munkája, valamint széles körű kulturális szervezőtevékenysége elismeréseként
Bordás József zeneszerző, dobművész, zenepedagógus, a Rajkó-Talentum Szakgimnázium dobtanszakának vezetője részére Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést adományozott. „

A díj leírása:
A Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál.

Bordás József
A zeneművészet és az oktatás egyaránt fontos szerepet játszik a szakmai életében. A Rajkó-Talentum Szakgimnázium dobtanszakának vezetőjeként és a magán iskolájában és az általa vezetett szakmai továbbképző táborban igen nagy hangsúlyt kap a tehetséggondozás és az esélyegyenlőség megteremtése. A határon túli magyar zenei tehetségek gondozása és az anyaországhoz való integrálása kiemelt fontossággal bír munkásságában. A kihívások embere, akit a létrehozás, az értékteremtés és a tenni akarás motivál.
   

2018-ban Artisjus Zenetanári Díjat vehetett át.
A díjjal azokat a zenepedagógusokat jutalmazzák, akik pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére, és missziójuk, hogy a felnövekvő muzsikusnemzedékek értsék és interpretálni is tudják a kortárs magyar zenét.

Nevéhez fűződik a 12 éve alapított Nemzetközi Dob Mánia Tábor, a Házhoz megy a Zenede oktatási program, ami az elmúlt 10 évben 25.000 gyermekhez jutott el hazánkban és a határon túli magyarlakta településeken.

 

Gratulálunk!

 

Fotó: Bordás József