fbpx

BJC 13!

2021. január 07.

A mindig több száz embert vonzó BJC születésnap idén az online térbe szorul. Január 9-én kisebb eseménnyel, de szeretnék felejthetetlenné tenni ezt a napot a közönségük számára ingyenes koncertekkel.

A kialakult pandémiás helyzetben sok más kulturális helyszínhez hasonlóan a BJC is igyekszik "előre menekülni". A klub az elmúlt időszakban sugárzott online koncert közvetítéseit professzionalizálta oly módon, hogy azokat – az egyre népszerűbb online színházi közvetítésekhez hasonlóan – az otthonülők olyan minőségben élvezhessék, amelyért egy-egy koncertbelépő árát is érdemes megfizetni.

A születésnap azonban, mint a korábbi tizenkét alkalommal, ezúttal is ingyenes, a live streamet a klub egyaránt sugározza Facebook csatornáján, valamint a jegy.hu-n rendszerében. Mindkét felületen lehetőség lesz tetszőleges összegű adományok felajánlására, melyeket a klub a fellépő művészek tiszteletdíjaira fordít. A virtuális adományozók között ráadásul a születésnap apropójából értékes ajándékokat is kisorsolnak az est folyamán. A SoLaTi különleges, kék színű bakelit lemeze, 10.000 Ft-os BJC Bistro utalvány és 20.000 Ft értékű Etyeki Kúria borcsomag is gazdára vár.

A születésnapi esten két külön-külön is figyelmet érdemlő formáció lép fel. Este nyolc órakor az Év Fiatal Jazz Zenésze néven évek óta nagy sikerrel futó verseny gálakoncertjét követhetik figyelemmel az érdeklődők. Az összetétel – tehetségkutató jellegénél fogva – évről évre megújul, hiszen egy-egy zenekari posztot az aktuális díjazott tölt be. Ez alkalommal a zongoránál a fiatal tehetség, Horváth Albert játékát hallhatjuk, míg a kíséretben mint mindig, úgy most is a Jazz Szövetség tagjaiból álló, HunJazzFed Quartet működik közre Elek István, Lakatos Pecek Krisztián és Bágyi Balázs személyében. Az est második felében a valaha élt egyik legnagyobb formátumú jazz szaxofonos, John Coltrane hagyományát méltó módon ápoló zenekar, a középső generáció alkotta Coltrane Legacy szólaltatja meg az örök érvényű jazz szólamokat olyan közreműködök tolmácsolásában, mint Orbán György, Molnár Sándor, Lakatos Soso Sándor, Oláh Kálmán Jr., Oláh Krisztián és Lakatos Pecek András.

20:00 Az év fiatal jazz-zenésze 2020
21:30 Coltrane Legacy

Jó szórakozást!

Itt lehet majd követni a koncerteket: https://hu-hu.facebook.com/pg/BudapestJazzClub

 

Fotó: Somogyvári Péter, BJC