Harmónia Jazzműhely bemutatja: Borbély Balkán Jazz Project feat. Dresch Mihály

2020. február 18.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban 2020. február 21-én, pénteken 20 órai kezdettel bemutatja: Borbély Balkán Jazz Project feat. Dresch Mihály

 

A jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos és jóformán minden fafúvós hangszeren játszó BORBÉLY MIHÁLY, maga is nagyszerű zenekarvezető, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, kinek improvizatív muzsikáját a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal. A tenor- és szopránszaxofont, de szintén majdnem minden fafúvós hangszert is játszó DRESCH MIHÁLY, a magyar népzenéből táplálkozó jazz legkiválóbb művelője. Saját világhírű együttese valóságos zenei műhely.
Balkán Jazz Project Borbély Mihály formációja, amely a Quartet B és a Vujicsics együttes közös koncertjei során alakult ki a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. A két zenekart a sokoldalú fúvós személye köti össze, s eddigi nagysikerű koncertjeik bizonyították, hogy a Kárpát-medence, a Balkán és a jazz energiái könnyen gyűjthetők egy fókuszba. A BJP egy 6-10 fővel működő zenei társulás, gerincét a Quartet B alkotja, melyhez  vendégszólistaként a balkán muzsika avatott tolmácsolói csatlakoznak koncertjeiken, így a népzene, jazz és világzene rajongói különleges élményre számíthatnak: erőteljes ritmusok, finoman áttetsző, lírai melódiák és fergeteges táncdallamok egyaránt megszólalnak. A következő muzsikusok vesznek részt ebben a módfelett izgalmas zenei kalandban:
Borbély Mihály – szaxofon, klarinét, tárogató, furulyák; Dresch Mihály minden fúvóshangszer, ami a kezébe akad; György Mihály – gitár, buzuki; Agatics Krunoszláv – harmonika;  Horváth Balázs bőgő; G. Szabó Hunor ütőhangszerek, dob.

Rossz hír, hogy LUKÁCS MIKLÓS NÉLKÜL, jó hír, hogy DRESCH MIHÁLLYAL játszanak.

https://www.bjc.hu/programok/eloado/borbely-balkan-jazz-project-feat-dresch-mihaly/