Harmónia Jazzműhely bemutatja: Rieger Rhodes Quartet

2019. december 28.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban 2020. január 3-án, pénteken 20 órai kezdettel bemutatja: Rieger Rhodes Quartet

A nagyszerű formáció muzsikáját a szving korszak és a hard bop stílus nagyjainak a szelleme ihleti.

A gitáros RIEGER ATTILA a magyar jazz élet aktív szereplője. Otthonosan mozog a klasszikus jazz műfajaiban, közel áll hozzá a swing, a bebop és az autentikus brazil bossa nova zene. 'Sunshine Jazz" című albuma 2010-ben az év magyar jazz lemeze volt. Fonogram-díjjal kitüntetett zenész. Saját trióját vezeti 2008 óta. A Trio Minor mellett, a Juhász Attila Jazz Quartet és a Magyar Rhapsody Projekt alapító tagja.

A zongorista ebben a formációban, a Rhodes elektromos zongorán játszó ROZSNYÓI PÉTER, zenéjében a bachi tisztaság és a mainstream jazz legkiválóbb előadóinak eleganciája egyesül. Muzsikája letisztult, érzelgésmentes, de óriási érzelmeket hordoz, akár csak Baché. Eddig 2 trió lemeze jelent meg a BMC kiadásában.

OLÁH ZOLTÁN bőgős a magyar jazz középgenerációjának egyik legkiválóbb tagja. Dinamikus, sodró játéka a jazz nagy elődeit, Ray Brownt, Ron Cartert, Paul Chamberst idézi. Igazi csapatjátékos. Számos kiváló jazz produkciónak a motorja, hallhattuk őt a Harcsa Veronika Quartetben és Bolla Gábor quartetjében. Jelenleg a Gyárfás Trió tagja.

A dobos CSÍZI LÁSZLÓ a fiatal generáció sokoldalú és gyakran keresett zenésze. Dinamikus, robbanékony, kifinomult és  érzékeny játékában a tradíció tisztelete és a modern mainstream dobjáték szeretete ötvöződik. 2011 óta a nemzetközi hírű Modern Art Orchestra tagja.