Extra Jam Session a BJC-ben szombaton, a Solati koncertje után

2019. december 03.

A Budapest Jazz Clubban minden hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton free jam session várja a jazz kedvelőit esténként, a koncertek után.

A hétfői koncerteken egyetemistákat hallhatunk, a hétvégi koncerteken pedig már jónevű zenészeket lehet meghallgatni néha különleges összeállításokban. A free jam session lényege, hogy az első rész után bárki beszállhat a zenekarba játszani. Sokszor ad egy-egy váratlan zenekari felállás olyan élményt az ott szórakozóknak, ami megismételhetetlen. Gyakran állnak be külföldi diákok vagy már végzett zenészek ezekbe a különleges formációkba, akik épp Magyarországon töltik szabadságukat, és hallottak erről a páratlan alkalomról blogokból, interneten.

December 7-én egy különleges formáció fog fellépni a Solati koncertje után.

Az Rn'B, Neo-Soul és Hip-Hop stílusjegyeit ötvöző Solati ezen az estén különleges vendégekkel áll színpadra. Tony Lakatos és Snétberger Ferenc lesznek a fiatal zenekar vendégei. A zenekar kibővül vokalistákkal is. A Solati duplázik a BJC-ben, de már csak a második koncertjükre van jegy. Ráadásul új vinyl lemezüket is itt mutatják be a nagyközönségnek.

A különleges koncert után ne menjen senki haza, mert a magyar jazz nagyágyúi fognak jammelni kivételesen. Tony Lakatos és Lattmann Béla vezetésével indul az éjszakai jam. A zongoránál Csanyi Zoli fog ülni, a dobot pedig Sramkó János fogja ütni, és talán László Attila is beáll néhány számra gitározni.

Az érdekesség ebben a felállásban, hogy mindenki játszott már együtt. Lattmann Béla és László Attila a Thingsben zenélt együtt Tony Lakatossal. Lattmann Béla lemezt készített Csanyi Zolival is, és sok-sok évvel ezelőtt a Kaszakőben, Thingsben is játszottak együtt. De Sramkó Jánossal is sűrűn zenéltek együtt.

Természetesen most is be lehet majd szállniuk a fiataloknak a játékba.

Tehát december 7. szombat - 22.30 -  Budapest Jazz Club!

Asztalfoglalás: +36 1 798 7289  (10:00-24.00)