Harmónia Jazzműhely bemutatja: Hajdu Klára Quartet és Triad

2019. november 17.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban november 22-én, pénteken és 23-án, szombaton 20 órai kezdettel bemutatja: Hajdu Klára Quartet és Triad

November 22. péntek 20:00

Hajdu Klárát a hazai jazzközönség jól ismeri, hiszen 2004-től majdnem egy évtizeden át volt női énekese az ország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarának, a Balázs Elemér Groupnak. Ezzel a formációval két aranylemezt, illetve Fonogram-díjat tudhat magáénak, valamint teltházas koncerteket itthon, Európa, az Egyesült Államok és Kanada több nagyvárosában.
Saját együttesét, a Hajdu Klára Quartetet 10 éve alapította, mely megújult felállásban 2013-ban jelentette meg első albumát "Come with me" címmel, rajta saját szerzeményeik mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival. A quartet zongoristája újabban hangszerének elismert mestere, a Modern Art Orchestra kulcsemebere, Cseke Gábor.
A Hajdu Klára Quartet 2015 decemberében mutatta be telt ház előtt "Plays Standards Dedicated to Chet Baker" című lemezét, amellyel a legendás jazztrombitás emlékének adóznak. A korongon Chet Baker kompozícióit, és az általa híressé lett jazz-örökzöldeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével.
A szakma "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölte az albumot 2017 elején. Klári idén szeptemberben frenetikus sikert aratt London egyik legrangosabb jazz klubjában, a 606-ban a Gabriel Latchin Trio kíséretében.


Hajdu Klára - ének
Cseke Gábor - zongora
Soós Márton - nagybőgő
Hoff Marcell - dob

 


 

November 23. szombat 20:00

A kiváló szaxofonos BACSÓ KRISTÓF a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszaka, a Conservatoire de Paris és a bostoni Berklee College of Music egykori tanítványa, aki (Zana Zoltánnal együtt) első helyen végzett 1999-ben a Bartók Rádió 2. dzsessztehetségkutató-versenyén. Játszott Európában, Amerikában, Japánban, valamint többek között Eddie Hendersonnal, Patituccival és Jeff Densonnal. Az elmúlt években szenzációs kortárs-zenét produkált saját együttesével, a Triáddal,  amely most tért vissza nagysikerű brazíliai turnéjáról.
A trió zongoristája kivételesen TÁLAS ÁRON, kétségkívül az új generáció legtehetségesebb billentyűse, Junior Prima díjas, a Montreux Jazz Fesztivál szóló zongora versenyének döntőse, aki emellett kiváló dobos és számos más hangszeren is játszik. Második albuma nagy kritikai sikert aratott és a legendás londoni 606 Clubban is lehengerelte a közönséget.

dobos és zenekarvezető JUHÁSZ MÁRTON magyarországi díjnyertes tanulmányai után Londonban, majd a világhírű bostoni Berklee School of Music-ban tökéletesítette tudását, hatalmas amerikai és európai tapasztalattal gazdagodva tért vissza Magyarországra, ahol a roppant sikeres, de tiszavirág-életű Euro-African Playground zenekart hozta életre és vezette. Tagja a fantasztikus skót zongorista, Alan Benzie triójának is. Jelenleg Svájcban él, de Európa-szerte játszik. Legutóbbi, “Discovery” című albuma, amelyet kirobbanóan tehetséges fiatalokból álló nemzetközi együttessel vett fel, az ízléses és eredeti kortárs jazz iskolapéldája.

Bacsó Kristóf - szaxofon
Tálas Áron - zongora
Juhász Márton - dob