Miskolci Múzsa Díjat idén a miskolci jazztanszak kapta

2019. november 05.

A Múzsadíj azért jött létre Miskolcon, hogy azokat az embereket díjazza, akik tettek valamit Miskolc művészeti életéért. Idén a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium jazz tanszaka veheti át ezt az elismerést.

A jó hírt Binder Károlytól kaptuk, aki elindította és támogatta a miskolci jazztanszak létrejöttét. „Az országban elsőként kapott egy tanszak olyan díjat, ami városi elismerés. Az intézmény tanárai és növendékei kapták ezt a díjat, ami tulajdonképpen 20 év munkájának gyümölcse.” – mondta Bundzik István, a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium jazz tanszakának tanára (fotón balra).

A díjátadóra január 25-én kerül sor a Miskolci Nemzeti Színházban, a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére megrendezendő díjkiosztó gálán.

Budzik Istvántól megkaptuk, kik jártak a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium jazz tanszakára. A teljesség igénye nélkül:

 

Tálas Áron - zongora

Farkas Zsolt - zongora

Birinyi Ádám - zongora

Csízi László - dob

Czirják Tamás - dob 

Molnár Sándor - szaxofon

Baris Gábor - szaxofon

Varga Gergő - szaxofon

Kazai Ágnes - ének

Bartók Vince - basszusgitár

 

és még sokan mások.

 

„A 20 év alatt kb. 25 növendékünk került magyar ill. külföldi jazz oktatásba. Játszanak növendékeink rock zenekarokban és klasszikus szakot is már többen végeztek.” – mondta Budzik István

 

Gratulálunk az intézménynek és az iskola tanárainak!

 

Fotó: Végh Csaba