Szegedi Jazz Napok – november 8-9.

2019. október 29.

Egy hét múlva kezdetét veszi a Szegedi Jazz Napok 2019. A fesztiválon norvég, lengyel, újvidéki és amerikai jazz-zenészek is fellépnek. A programok a Szegedi Ifjúsági Házban kerülnek megrendezésre és nem ingyenesek.

2019. november 8. • 19.30

KRZYSZTOF SCIERANSKI & BERNARD MASELI (PL): lengyel basszusgitáros és marimbás, a lengyel jazz szcéna meghatározó alakjai

 

NILS PETTER MOLVAER (N): a norvég trombitásra a jazz és elektronikus zene ötvözése jellemző, a hip-hop, a house és a rock sem áll messze tőle

 

KŐSZEGI IMRE JUBILEUM 75 (H): Kőszegi Imrét nem kell bemutatni, az egyik legjobb hazai dobos. Szegeden egy különleges felállással lép színpadra, a triójában játszó Rozsnyói Péter fog zongorázni, Szandai Mátyás bőgős Franciaországból érkezik erre az estére, szaxofonon pedig Bacsó Kristóf csatlakozik.
Bár nyár végén még úgy tudtuk, Gary Bartz lesz a vendége Kőszegi Imrének, de október 2-án Bartz a honlapján a következő közleményt jelenítette meg, és csak reméljük, hogy az ő menedzsere tévedett:

 

LAJKÓ FÉLIX (VAJDASÁG): a világzene kiválósága, a Vajdaságban született virtuóz hegedűs fogja zárni a pénteki estét

 

2019. november 9. • 19.30

ZEMLJANI (Novi Sad): a fiatal zenekar, melynek tagjai: Alberto Miorin - gitár, Marko Čurčić - basszusgitár, Vasil Hajigrudev - basszus gitár és szintetizátor, Lav Kovač – dob új utakat és zenei minőséget kereső improvizatív csoport

DRESCH MIHÁLY VONÓS QUARTET (H): Dresch Mihály a népzenéből merít és használja fel a jazz muzsikájában. A vonós kvartett állandó tagjai mellett: Csoóri Sándor – brácsa és Bognár András – bőgős, egy cimbalmos, Zimber Ferenc csatlakozik a csapathoz Szegeden.

 

CHARLES TOLLIVER ALL STARS (USA): Tolliver (trombita), Buster Williams (bőgő) és Lenny White (dob) a jazz fénykorának ikonjai, akik 70 évesen is fiatalos lendülettel játszanak. Tavaly volt 50 éve, hogy megjelent Hancock-kal, Ron Carterrel, Joe Chambers-szel és Gary Bartz-cal közös „Paper Man” című albuma. Hozzájuk csatlakozik a kiváló altszaxofonos Jesse Davis és a zongorista Keith Brown. Az európai turné egyik állomása Szeged.

 

Fotó: All About Jazz, Sztraka Ferenc

További információ, jegyvásárlás: http://www.privatemusic.hu/program.html