koncert

Három név a világsztárok közül, akiket Budapesten hallhatunk októberben: Brecker, Liebman, Potter

2019. október 05.

A világhírű fúvósokon kívül, még fellép Dee Dee Bridgewater, Copland, Dave Holland is a Get Closer rendezvényein ebben a hónapban.

Az első nagyszabású koncertre már hétfőn sor kerül (október 7.). Az amerikai, többszörös Grammy–díjas jazz énekesnő a Memphis Soulphony-val lép színpadra. Az énekesnő a 70-es években olyan nagy zenészek zenekarában énekelt, mint Sonny Rollins, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon. Most pedig fúvósokkal, háttérénekesekkel ad koncertet a Kongresszusi Központban, ahol a 2017-ben megjelent legújabb lemeze lesz a középpontban.

Fellépők:

Dee Dee Bridgewater – ének, Barry Campbell – basszusgitár, Curtis Pulliam – trombita, Bryant Lockhart – szaxofon, Charlton Johnson – gitár, Skyler Gordon – ének, Shontelle Norman – ének, Carlos Sargent – dob, Zedrik "Kurt" Clayton – zongora, orgona

 

 

 

Egy héttel később, október 15-én újabb nagyágyúk érkeznek a Hegyvidékre. A MoMKult ad otthont Randy Brecker, Dave Liebman, Marc Copland, Drew Gress, Joey Baron koncertjének. A több évtizede jó barátságban lévő zenészek, koncertkörútjukon valami újra készülnek.

Fellépők:

Randy Brecker – trombita, Dave Liebman – tenor- és szoprán szaxofon, Marc Copland – zongora, Drew Gress – bőgő, Joey Baron – dob

 

 

A hónap végén (október 29.) pedig egy újabb nagy csapat lép színpadra a MomKultban, Dave Holland, Zakir Hussain és Chris Potter. Őket is jól ismeri a magyar közönség, rendszeres fellépői a hazai fesztiváloknak. Az angol-indiai-amerikai trió, a hamarosan megjelenő lemezükről, a „Good Hope” c. albumról fognak játszani.

Fellépők:

Dave Holland – bőgő, Zakir Hussain – ütőhangszerek, Chris Potter – szaxofon

 

További információk: https://getcloserconcerts.com/koncert/

Fotó: youtube, Saudades, GetCloser