koncert

Harmónia Jazzműhely bemutatja: BJC Big Band feat. Alistair White & Trevor Mires

2019. szeptember 30.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban október 3-án, kivételesen csütörtökön 20 órai kezdettel bemutatja: BJC Big Band feat. Alistair White & Trevor Mires

 

BJC BIG BAND a Budapest Jazz Club házi zenekara, amely a fiatal és a középső jazz nemzedék legjobbjait tömöríti a trombitás Csizmadia Dávid irányítása alatt. Repertoárjuk a nagy big band örökzöldekből  és Magyarországon alig vagy egyáltalán nem ismert szerzeményekből áll. Általában olyan vendégművészeket hívnak meg, akik még nem játszottak magyar nagyzenekarral. A nemrég összeállt zenekar máris erős egyéni karakterrel, széles dinamikai skálával és virtuóz technikával rendelkezik.

ALISTAIR WHITE-ot 1997-ben szavazták meg Nagy-Britanniában az Év Fiatal Jazz zenészének. 2000-ben és 2001-ben is a BBC jazz műsorvezetői őt minősítették az év legjobb harsonásának. Alistair harsonán, eufóniumon és basszus harsonán játszik. Jelenleg tagja a Noel Gallagher’s High Flying Birds, valamint az Incognito és a Beautiful zenekarnak. Játszott már Quincy Jones-szal, Maceo Parkerrel, Jamie Cullummal, a Charlie Haden Liberation Orchestrával, John Dankworth-sel, Cleo Laine-nel, Tony Bennettel, Georgie Fame-mel, James Morrisonnal – és a lista elég hosszú. Amikor duettezett a brit harsonás király Mark Nightingale-lel, egy kritikus a nagy Kai Winding és J.J. Johnson játékához hasonlította a teljesítményüket.
TREVOR MIRES 14 éve van már London zenei szcénájának az élvonalában. Roppant sokoldalú zenész, aki – többek közt – George Bensonnal és a Sam Rivers Big Banddel játszott és készített lemezt, sőt az utóbbi minőségben alkalmazta őt Pat Metheny, Toots Thielemans és David Sanborn is. Ugyanakkor tagja volt és turnézott a világhírű Jamiroqui jazzfunk formációval, valamint az Incognitóval is. Nemrég turnézott a Randy Brecker’s European Big Banddel, de felvételt készített a Radioheaddel, Alicia Keys-szel és Beyoncével is. Pillanatnyilag Tom Jones hangszerelője és harsonása is.