Harmónia Jazzműhely bemutatja: Szakcsi Trió feat Bacsó Kristóf

2019. szeptember 05.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban szeptember 6-án, pénteken 20 órai kezdettel bemutatja: Szakcsi Trió feat Bacsó Kristóf

Nem fogjuk megsérteni közönségünket azzal, hogy elmondjuk, ki is a magyar jazzélet kiválósága, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongorista SZAKCSI LAKATOS BÉLA. Aki hozzánk jár, az tudja, aki pedig most jön először, az szerencséjére megtudja. Azért annyit elmondhatunk, hogy Chris Potterrel készült élő albumának brit recenziójában 2013-ban egyebek közt ez olvasható: Szakcsi Lakatos Béla a magyar jazz kulcsfigurája és játéka Bartók Béla perkusszív disszonanciájában és az általa mélységben tanulmányozott roma népzene leplezetlen érzelmességében gyökerezik Szólói dörögnek és áttörnek Cecil Taylor birodalmába, majd díszes futamokba torkollnak, nem csekély mccoytyneri érzéssel. Ez mind fellelhető a nyitószám bevezetőjében. De fantasztikusan szvingel és kíséretben tévedhetetlen, furán egyéni és ritmikus. 


Bőgőn BARCZA HORVÁTH JÓZSEF, kiváló bőgősöktől hemzsegő hazánknak is egyik legjobbja játszik, aki egyben kiváló komponista és zenekarvezető. Könnyeden és melodikusan kezeli hangszerét, kíséretben és szólistaként egyaránt lenyűgöző.
BALÁZS ELEMÉR dobosként és zeneszerzőként - immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, s 1995 óta zenekarvezetőként is működik. Ő sem igazán szorul bemutatásra!


A vendégművész, a kiváló szaxofonos BACSÓ KRISTÓF a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszaka, a Conservatoire de Paris és a bostoni Berklee College of Music egykori tanítványa, aki (Zana Zoltánnal együtt) első helyen végzett 1999-ben a Bartók Rádió 2. dzsessz tehetségkutató-versenyén. Játszott Európában, Amerikában, Japánban, valamint többek között Eddie Hendersonnal, Patituccival és Jeff Densonnal. Az elmúlt években szenzációs kortárs-zenét produkált  saját együttesével, a Triáddal és a zongorista Oláh Kálmán társaságában.

 

Fotó: Irk Réka

Szakcsi Lakatos Béla egyik szóló koncertdarabja: