fbpx

Videóinterjú Gyányi Tamással, az I. Pege Aladár Jazz Nagybőgő Verseny második helyezettjével

2022. február 16.

A novemberi első Pege Aladár Nagybőgő Versenyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének hallgatója, Gyányi Tamás lett a második helyezett.

Egri János javaslatára a Magyar Jazz Szövetség írta ki a versenyt, melyet Gayer Ferenc szervezett.

Az izgalmas versenyről helyszíni tudósítás, majd pár nap múlva Somogyvári Pétertől részletes beszámoló volt olvasható. Ebből Pege Aladárról és a versenyzőkről is sok érdekességet megtudhattak a MagyarJazz olvasói.

Gyányi Tamás nem rokona a fiatal és tehetséges bőgős, Gyányi Marcinak, aki a Dresch Quartetben játszik. Tamás indult a tavalyi ’Év fiatal jazz-zenésze’ versenyen is, de az év végi verseny nagyobb sikert hozott számára. A videóban nemcsak a döntőn elhangzó játékából hallhatóak részletek az interjú közben, hanem a Symbiosis 5 nevű egyetemi zenekarának idei januári koncertjéből is.
A zenekar bemutatkozó kislemeze február 25-én fog megjelenni.

 

 

 

Fotó: Irk Réka

Videó: Irk Réka, Szűcs Gergely

 

 

 Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült.

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005