fbpx

Szupersztárok érkeznek jövő kedden a MoMKultba

2021. október 12.

A GetCloser szervezésében ismét több világsztárt hallhat a közönség október 19-én a MoMKultban.

Mike Stern nemcsak a világ egyik legjobb gitárosa, hanem talán a bolygó legmosolygósabbika is. Olykor líraian pengeti a húrokat, mint Jim Hall, máskor swingesen, mint Wes Montgomery, vagy hatalmas energiákkal, mint Jimi Hendrix. Ezek után nem véletlen, hogy a legnagyobbak hívták a zenekarukba, mint Miles Davis, Billy Cobham, a Brecker Brothers, Jaco Pastorius, a Steps Ahead, David Sanborn, Joe Henderson, vagy akár a Blood, Sweat & Tears.

Legutóbb a Bazilika előtt lépett fel augusztus 21-én, ugyancsak Bill Evans-szal, de egész más felállásban. Somogyvári Péter így írt róluk: „Ennyi világsztárt egy színpadon talán csak Miles Davis formációiban láthattunk, közülük ketten, Mike Stern és Bill Evans tagja is volt a Mágus utolsó zenekarának. Ebben a fúziós zenében nagyon finom arányban keveredtek a rock és a jazz elemei. „

Saját kompozícióira a letisztultság, az egyszerű, de kifejező formák keresése és a megfontolt fejlődés a jellemző.

Bill Evans szaxofonon tudja ugyanezt, így őt is olyanok kérték fel a zenekarukba, mint Miles Davis, John McLaughlin, Herbie Hancock, Willie Nelson és Mick Jagger.

Hozzájuk csatlakozik basszusgitáron Tom Kennedy, aki a nagy öregek, mint Freddie Hubbard, James Moody, Nat Adderly, Sonny Stitt és Stan Kenton mellett progresszívebb zenészekkel is játszott, akár a Steps Ahead, Michael Brecker, Al di Meola, Dave Weckl, Didier Lockwood, Simon Phillips, Frank Gambale, vagy Steve Gadd, valamint dobokon Nicolas Viccaro, aki biztosította a ritmust többek között Dave Stewartnak (Eurythmics), Hans Zimmernek, Mike Manierinek, Etienne Mbappénak, Scott Kinsey-nek, Nguyen Le-nek és Hadrien Feraudnak is.

Fellépők:

Mike Stern - elektromos gitár & ének
Bill Evans - szaxofon, zongora & ének
Tom Kennedy - basszus
Nicolas Viccaro - dob

 

További információ: https://getcloserconcerts.com/koncert/mike-stern-bill-evans-band-2020/

 

Fotó: Somogyvári Péter

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005