fbpx

Snétberger Zenei Tehetség Központ jubileumi koncertje

2021. július 24.

A 10 éves Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai adnak koncertet a Zeneakadémia nagytermében július 27-én kedden.

10 éve léptek először színpadra a tehetségközpontban tanuló hátrányos helyzetű, ám tehetséges diákok. A központ egykori és jelenlegi növendékei, tanárai lépnek színpadra, a megszólaló műveket pedig a Központ alapító-művészeti igazgatója, Snétberger Ferenc válogatja. Klasszikus, barokk, romantikus zeneművek mellett kortársszerzők művei is, sőt jazz és improvizáció is elhangzik.

A felsőörsi központban kiemelt oktatást kapott 12-22 éves tanulók nagy része zeneművészeti konziban vagy egyetemen tud továbbtanulni.

A kiváló zenei képzés és gondos mentorálás egy évtizedes munkájának eredménye, hogy a program ösztöndíjasainak több mint 90 százaléka további tanulmányokba kezd: életkorától függően bekapcsolódik az alap-, közép- vagy felsőfokú zeneiskolai oktatásba, érettségi vizsgát tesz.

A Snétberger Alapítvány 2021-ben Budapesten alakítja ki új központját. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Velux Foundation támogatásában egy professzionális stúdióval és próbateremmel kiegészített közösségi- és oktatótér jön létre. Az új, Bacsó Béla utcai helyszín elsősorban a felsőörsi alapképzést elvégzett diákok továbbtanulását, zenei karrierjének elindítását biztosítja. A felvételi előkészítők, mesterkurzusok mellett próbák, koncertek és stúdiófelvételek adják majd program gerincét.

 

A jubileumi koncertet a Zeneakadémián rendezik meg július 27-én 19 órakor.

A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kötelező a védettségi igazolvány.

Regisztráció: https://ntk.hu/snetberger-koncert/

Ugyanitt támogatni is lehet a Snétberger Központot adománnyal!

 

 

 

Fotó: Zeneakadémia

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005